Katolikus Társadalmi Napok a NEK-en

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) részeként rendezik meg idén Budapesten a Katolikus Társadalmi Napokat (Kattárs), amelyen teremtésvédelmi, cigánypasztorációs és családi programokkal várják az érdeklődőket - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az MTI-vel.

Szeptember 8-án a Hungexpón Székely János szombathelyi megyés püspök és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület tart előadást és kerekasztal-beszélgetést a teremtésvédelemről és Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájáról.

A cigánypasztorációs programok sorában szeptember 9-én, szintén a Hungexpón, elhangzik az erre az alkalomra komponált Le Devleske (Istennek) című lovári nyelvű mise.

A délutáni cigánypasztorációs fakultáción az előadók bemutatják az egyházi fenntartású tanodák, közösségi házak és roma szakkollégiumok munkáját. A fakultáció után a kőbányai Szent László-templomban tartják a cigány közösségek találkozóját.

Szeptember 11-én a Margitszigeten rendeznek családi napot.

Az Alsó-Nagyréten két színpadon lesznek előadások, koncertek, beszélgetések, emellett 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak.

Fellép mások mellett Szalóki Ági előadóművész, Lackfi János költő, Csókay András idegsebész, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes, Hodász András katolikus pap, Göttinger Pál színész-rendező és az Irish Coffee zenekar. Az előadók a produkcióikon túl beszélni fognak hitükről, Istennel való találkozásukról.

Az esemény végén a résztvevők Székely János szombathelyi megyés püspök vezetésével vonulnak a Kossuth térre, ahol ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Székely János, a cigánypasztoráció koordinálásával megbízott katolikus püspök megáldja a résztvevőket a Városligeti műjégpálya előtt 2014. július 30-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre