Az illegális migráció továbbra sem nem álprobléma

A rendőrök és katonák péntek reggeltől vasárnapig 616 határsértő ellen intézkedtek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 216, szombaton 184, vasárnap 165, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a román, horvát és ukrán határszakaszon 51 embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1403 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – július 26-tól augusztus 2-ig – a feltartóztatottak száma 1039 volt. A román, horvát és ukrán határszakaszon 69 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 27 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a Készenléti Rendőrség munkatársa motozza egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautóban talált ötvenkilenc migráns egyikét Kiskunhalas belterületén 2020. december 19-én. MTI/Donka Ferenc

Iratkozzon fel hírlevelünkre!