Fiatalok tömegei vesznek részt az idei Mladifesten Međjugorjéban

Sok ezer fiatal gyűlt össze a világ számos tájáról a nemzetközileg ismert Mária-kegyhelyen, Međjugorjéban. Ferenc pápa is üzenetet küldött az augusztus 1-jétől 6-áig tartó međugorjei nemzetközi ifjúsági fesztivál, a Mladifest résztvevőinek. Az idei találkozó témája: „Mi jót kell tennem?” (Mt. 19,16)

Megtérések és elmélyülés Istenben – Međjugorjéban. Mindez egy hatalmas ifjúsági fesztivál keretében, ahol a lelki feltöltődést a rendezvény keresztény könnyűzenét játszó kórusa is segíti. „A fiatalok fesztiválja intenzív imahét és találkozás Jézus Krisztussal, különösen élő szavában, az eucharisztiában, a szentségimádásban és a kiengesztelődés szentségében. Ez az esemény – sokak tapasztalata szerint – erőt ad, hogy elinduljunk az Úr felé – fogalmazott Ferenc pápa az idei találkozó alkalmából küldött üzenetében.

Az egyházfő kiemelte annak fontosságát, hogy a fiatalok képesek legyenek elszakadni a világi bálványoktól és a gazdagság hamis ígéretétől, és tekintsenek Jézusra, aki azt kéri „Jöjj, kövess engem!” A szentatya szerint el kell tudnunk jutni az „érdem” logikájától az ajándékozás logikájáig. Jézus azt kéri tőlünk, hogy hagyjunk el mindent, ami megterheli a szívet és akadályozza a szeretetet. Így megszülethet a szabad, kapcsolataiban gazdag ember – figyelmeztetett a pápa.

A bosznia-hercegovinai ferences kegyhelyen, Međugorjéban 32. alkalommal tartanak ifjúsági találkozót augusztus 1. és 6. között. A dicsőítések során a hagyományos egyházi énekek és a keresztény könnyűzene énekei egyaránt elhangoznak különböző nyelveken, akár latinul is. „Maria nostra madre, Regina della pace” – énekelték lelkesen Međjugorjéban a Maldifest fiatal résztvevői idén is a Jézus édesanyját köszöntő dalt püspökökkel, táncoló papokkal és apácákkal.

Így dicsőített a libanoni keresztény kórus a magyar Mladifesten

Mentés másként: alternatív diszkók Isten országának építésében

A dicsőítés királynője ma is lenyűgöz minket

Szemről szemre – szemtől szembe. Miért imádkozzuk a rózsafüzért?

A kiemelt kép forrása: YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre