Soha nem indult ennyi LMBTQ-sportoló az olimpiai versenyeken

A sport helyett az LMBTQ-propagandát tennék főszereplővé az olimpián. A 121, különböző szexuális kisebbségekhez tartozó sportoló között még transznemű súlyemelőt is találhatunk.

Amikor meghalljuk azt a kifejezést, hogy olimpiai rekord, általában valamilyen kimagasló sportteljesítményre asszociálunk. Korábban még soha nem látott teljesítmény, ami hosszú évek kemény munkájának gyümölcse. Idén azonban 2021-et írunk, világunk egyre inkább „felvilágosodik”, és az olimpiai rekord kapcsán is más dologról esik szó, mint az korábban megszokott volt.

Idén ugyanis rekordszámú, egészen pontosan 121 homoszexuális, leszbikus, biszexuális, transznemű, queer stb. sportoló vesz részt az olimpiai játékokon.

Természetesen semmi meglepő nincs ebben: arról az olimpiáról beszélünk, ahol egy transznemű női súlyemelő (értsd: biológiailag férfi) is elindulhat a játékokon, ugyanis a rendezők mindezt teljesen fairnek tartják a mezőny többi résztvevőjével szemben. (Zárójeles megjegyzés, hogy egy a női 100 méteres síkfutás aranyesélyese azért nem indulhat Tokióban, mivel marihuánát mutatott ki a doppingteszt a szervezetében. Félreértés ne essék, a szabály az szabály, de vajon a két eset melyike befolyásolja jobban az adott versenyszám végkimenetelét? Egy férfi a női mezőnyben vagy a korábban elfogyasztott THC? Esetleg megegyezés alapján mindkettő, és egyik sportoló sem indulhat akkor. De ez csak egy hiú ábránd, hiszen – mint azt már említettem – 2021 van, és a férfi a női mezőnyben teljesen okés. Akinek meg ezzel gondja van, az transzfób.)

Rekordszámú homoszexuális atléta

Visszatérve a homoszexuális versenyzők kérdésköréhez, a The Times számolt be arról a listáról, amelyet az Outsports.com közölt az LMBTQ-sportolókról. Listázni nem szép dolog – mi nem is tesszük –, de annyit le kell szögezni, hogy az Outsports olyan sportolók nevét gyűjtötte össze, akik már „coming outoltak”, avagy színt vallottak másságukról.

Összesen 121 ilyen, Tokióba utazó sportoló szerepel a gyűjtésben, amely szignifikáns növekedés a 2016-os riói játékokon szereplő 56, illetve a 2012-es londoni olimpián szereplő 23 nyíltan LMBTQ-sportolóhoz képest.

A nevek közt szerepel a már fentebb említett Laurel Hubbard, az első olyan transznemű sportoló, aki a modern kori olimpián indul – írja a The Times (azért csodálkoznánk, ha az ókori olimpiákon indultak volna transznemű sportolók). A 43 éves súlyemelő Új-Zéland képviseletében indul a női 87 kilogramm feletti kategóriában.

Július 23-án, e hét péntekén kezdetét veszi a XXXII. nyári olimpiai játékok, avagy a tokiói olimpia.

Ám ahelyett, hogy csak a sportról és a versenyzők felkészüléséről lenne szó, ismételten magára tereli a figyelmet az LMBTQ-propaganda.

Ezt a jelenséget láthattuk már a labdarúgó-Európa-bajnokság alatt is, és nem lenne nagy meglepetés, ha az LMBTQ-lobbi az olimpiát is átpolitizálná, kihasználva a nagy médiafigyelmet.

Új-Zélandi lesz az első transznemű olimpikon

Rátelepedhet az LMBTQ-propaganda az Eb-döntőre (is)

Az LMBTQ-lobbi óriási nyomást helyez az UEFA-ra, hogy szivárványszínű legyen a müncheni stadion

Kiemelt képünk forrása: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Iratkozzon fel hírlevelünkre