Leleplező cikk jelent meg az abortusz-botmixer hasonlaton vihorászó Cseh Katalinról

A Bennfentes nevű oknyomozó portál néhány napig leleplező információkat lebegtetett egy meg nem nevezett baloldali politikusról, akiről egy, a médiában csak Anonymousnak nevezett álarcos alak „szállította” az információkat.

A kedden közzétett videóban elhangzottak nyomán elindulva az oknyomozó portál stábja nyilvános adatbázisokból kiderítette, hogy az érintett politikus a Momentum egyik európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin.

Anonymous szerint

a politikus és a hozzá kapcsolható cégek az utóbbi időben több mint 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást, valamint 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyertek el.

A Bennfentes.net az információkat részletesen felfedi, majd felidézi: Cseh Katalin és pártja az elmúlt években „azért lobbizott, hogy felfüggesszék a Magyarországnak járó európai uniós támogatásokat, arra hivatkozva: azokat a kormányzat úgyis ellopja”. Összegzésük szerint majdnem 4,8 milliárd forint uniós támogatás landolt a Cseh Katalinékhoz köthető cégeknél.

Érdemes felidézni Cseh Katalin korábbi megnyilvánulását is: egy 2015-ös rádióbeszélgetésben jót nevetgélt azon, hogy a műsorvezető Papp Réka Kinga a botmixerhez hasonlította a terhességmegszakítást.

Iratkozzon fel hírlevelünkre