LMBTQ, én így szeretlek!

Gyönyörű történet rajzolódott ki az angyalok városában.

Los Angeles, spa, női öltöző, anyukák, kislányok – és egy meztelen férfi. A törvények szerint ez rendben is van, hiszen ez a férfi nem „olyan” férfi. Jó, hát szőrös a töke, meg traumatizál vele néhány kislányt, de ő egy transznő kérem. Már szinte nem is férfi. Vagy már egyáltalán nem az. Szegény fürdőt üzemeltető cég – csak nem akarják elvárni tőle, hogy diszkrimináljon bárkit is, bármi miatt, ugye?

Anyukáknak persze több se kellett, ment a panaszbejelentés, nem érdeklik őket holmi LMBTQ-jogok, vagy mi. A spa-t üzemeltető cég azonban – köszöni szépen – a jogszabályok miatt nem tehet semmit, de szó mi szó, nem is nagyon akarnak, merthát no.

Anyuka az internettől kér segítséget, a spa előtt meg is jelenik pár száz tüntető. Kisvártatva megjelenik még több, akik szerint viszont a transznők is nők, hiába lengedeznek néha itt-ott, jobbra-balra – majd jöttek az antifák és jól összevertek mindenkit, akik szerint a férfiak nem szülhetnek. A rendőri jelentés szerint 1, azaz egy darab ember sérült meg az erőszakos zavargásokban. Hiába, már a matekoktatás sem a régi.

„Dehát Magyarországon nem ez van”

– mondaná az egyszeri baloldali értelmiségi. Meg azt – cinkosan összekacsintva veled –, hogy tudod, azért az amerikaiak mégiscsak az amerikaiak… 

Én viszont továbbra is azt mondom – akármennyire is utálok széllel szemben pisilni (ezt is csak a férfiak, no meg a vérbeli transznők tudják, mekkora szívás) – nagyon jó kis jogszabály ez a gyermekvédelmi törvény itthon. 

Mert csak tegyük fel, ’22-ben megnyeri ez a szerencsétlen ellenzék a választásokat, és eltörlik az egészet – ígéretükhöz híven – a búsba. Ki és hol fogja meghúzni a határt, hogy pár éven belül ne ugyanott tartsunk, ahol, tudod, azok az amerikaiak?

Vagy azt mondják, hogy „á, ilyen úgyse lesz minálunk, mi kultúremberek vagyunk”? Esetleg tényleg van olyan, aki őszintén helyesli ezt a gyakorlatot? Mármint, hogy beteg meztelen férfiak mutogassák magukat törvényesen nők, kislányok előtt? Vagy majd akkor bevezetnek egy szatírtörvényt a kedves balosok? És a szatírokat meg milyen alapon fogják diszkriminálni? És ha ők transzszatírok?

Nem csúszós lejtő ez (slippery slope), hanem maga a modernkori Tajgetosz, ahonnan épp minket – konzervatív embereket, akik felépítettük évezredes munkával a kultúránkat – akarnak lehajítani. 

 

Varga Gergő Zoltán

Szerzőnk további írásait ide kattintva olvashatják.

 

Asszony, a söröm! – Hozom, apa…

A homo, a liber meg a zöld bemegy a kocsmába…

 

Kiemelt képünk forrása: NBC News / képernyőkép

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre