Gyerekterroristákat képeznek Mozambikban

Interjút készítettek Fionn Shinerrel, az Aid to the Church in Need (Egyesült Királyság) pápai jótékonysági szervezet parlamenti és sajtóreferensével, a dzsihadisták által Mozambikban elkövetett atrocitásokról készítettek.

„A fiúkat elrabolják és gyerekkatonákat faragnak belőlük. A kislányokat gyerekfeleségnek adják: megerőszakolják és mindenfajta szexuális erőszakot elkövetnek rajtuk. Az a céljuk, hogy radikalizálják őket. A kisfiúkból a »legrosszabb fajta« terroristák lesznek”– közölte Shiner a Crux munkatársával.

Amikor a dzsihadisták gyerekeket rabolnak el, a kisfiúkat általában egymással harcoltatják, a lányokat pedig megerőszakolják, majd hozzáadják az egyik elrablójukhoz – fogalmaz az International Christian Concern.

„Az egyik túlélő beszámolója szerint a terroristák nagy nyomás alá helyezik a lányokat, hogy térjenek át az iszlámra, és arra tanítják őket, hogyan legyenek »jó muszlim anyák«. Jelentős szexuális motiváció van a kislányok elrablása mögött”– fejtegeti Shiner.

„Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a gyermekrablások a terroristák köreiben meglehetősen elterjedt. Az adott konfliktus mélyülésével pedig ez is csak egyre rosszabb lesz.”

2017 óta Mozambik északi részén legalább 1 300 civil áldozata volt az iszlamista szélsőségeseknek.

Vegye már észre a fejlett világ, ha valahol ellenállás nélkül terroristák tombolnak!

Több mint 150 dzsihadistát ölt meg a hadsereg Mozambikban

Iratkozzon fel hírlevelünkre