Magyarország a szülőföldön maradást támogatja Ghánában is

Támogatott iskolákat keresett fel és sportlétesítményt adott át Ghánában Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, aki útjáról telefonon számolt be az MTI-nek.

Elmondta, hogy látogatásának egyik célja volt a humanitárius szükséghelyzet felmérése, elsősorban az afrikai ország északi, különböző fenyegetéseknek leginkább kitett régiójában.

Az egyik meglátogatott helyszín a fővárostól, Accrától északra fekvő Kofuridua településen volt. A New Will Akadémián olyan gyerekeknek nyújtanak lehetőséget, akik egyébként nem részesülhetnének oktatásban. Ez egy ghánai kezdeményezés, amelyhez öt éve csatlakoztak magyar építészek és civilek az Afrika Másként Alapítványtól. A Hungary Helps támogatta a a halmozottan hátrányos helyzetű közösség számára épített 12 tantermes iskola épületének befejezését. Segítettek a programba jelentkező önkéntesek adott helyszínekre történő eljuttatásában is.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy csütörtökön Accra külterületén átadta a Don Bosco karitatív gyermekvédelmi szervezet által fenntartott központ magyar támogatással felépült sportkomplexumát.

A létesítmény a tragikus sorsú, az embercsempész bandák fogságából kimentett, szexuális erőszaknak kitett gyerekek rehabilitációs központja. Itt a magyar támogatásnak köszönhetően megnyílik számukra az egészséges testnevelés lehetősége is.

Azbej Tristan kiemelte, hogy önkénteseik online oktatással, és más adományokkal járultak hozzá a gyerekek fejlődéséhez. A kezdeményezéshez csatlakozott a magyar sportvilág is. A Ferencvárosi Torna Club sportszeradományt küldött az intézményt birtokba vevő gyerekeknek.

A politikus beszámolt arról is, hogy pénteken Ghána északi, súlyosan hátrányos helyzetű részébe utazott, amelyet jelenleg még a különböző felekezetek, vallások békés egymás mellett élése jellemez, de a helyzetet veszélyeztetik az ország északi szomszédja, Burkina Faso területéről be-betörő szélsőségesek, terroristák, valamint az általuk terjesztett káros ideológiák.

A Hungary Helps program kiemelt célja a keresztény közösségek védelme, megóvása az iszlám szélsőségességtől, továbbá a helyi közösségek megerősítése, az elvándorlás megelőzése, az Európába irányuló migráció fékezése.

Azbej Tristan kifejtette: Magyarország a Hungray Helps programon keresztül 250 ezer embernek teremtette meg a szülőföldjén maradás lehetőségét, miközben más európai országok Európába hívták a migránsokat, majd hibás döntésüket felismerve most visszatoloncolják őket. Ezzel szemben Magyarország, a magyar kormány – a magyar emberek együttérzésétől kísérve – végig a szülőföldön maradást támogatja – mondta az államtitkár.

 

(Forrás: MTI)

Semjén Zsolt és Azbej Tristan Örményországba látogatott

 

Tökéletes magyarsággal éneklik a Himnuszt a libanoni keresztények

 

A keresztényüldözés napjaink legnagyobb mértékű emberi jogi válsága

 

Negyedmillió üldözött kereszténynek már segítettünk – Azbej Tristan a Vasárnapnak

 

Képeken mutatja be a Hungary Helps a magyar segítséggel szülőföldjükre visszatérő keresztény közösségeket

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Azbej Tristan

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre