Prostitúcióra kényszerített nőket egy szolnoki pár

Több éven keresztül kényszerített nőket prostitúcióra Németországban és Svájcban egy szolnoki pár, mindkettőjüket elfogták – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a pár férfi tagja szinte minden esetben álnéven ismerkedett meg későbbi áldozataival, akikkel rövid ismeretség után érzelmi kapcsolatot létesített. Egyiküket megerőszakolta.
Később – arra hivatkozva, hogy vállalkozása anyagi gondokkal küzd – a nőket erőszakkal vagy megtévesztéssel prostitúcióra kényszerítette.

A sértetteknek Németországba vagy Svájcba kellett utazniuk, ott egy magyar nő fogadta őket, aki – szintén kényszer hatására – „betanította” őket.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek által megkeresett és átutalt pénzt a férfi élettársa vette fel. A férfi és a nő az elmúlt években csaknem 21 millió forinthoz jutott a szexuális üzletből.

Június 17-én elfogták őket szolnoki lakásukban, majd előállították és emberkereskedelem, illetve pénzmosás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a párt. A rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását – áll a közleményben.

(MTI)

A rabszolgakereskedelem nem a múlté – a prostitúcióban is testet öltött

Kiemelt képünk forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre