Bidennek nem engedélyezte a Vatikán a szentmisén való részvételt

A június 15-ére tervezett találkozó előtt, kora reggel Joe Biden amerikai elnök a pápa által celebrált szentmisén vett volna részt. A Vatikán nem engedélyezte, hogy a misén az elnök részt vegyen, írta a CNA.

Először találkozott volna Joe Biden az Egyesült Államok elnökeként Ferenc pápával. Az elnöki körút részeként szerepelt a programban a 15-én, reggel tartott szentmise is, a Vatikán azonban nem engedélyezte az elnök számára a részvételt, ugyanis szerintük túlságosan nagy hatást gyakorolt volna Biden Ferenc pápa általi megáldoztatása a 16-án induló tárgyalásokra, melyeken a szentatya az amerikai püspöki karral, az abortuszért küzdő politikusok megáldoztatásának kérdéséről is tárgyal majd.

Az amerikai püspökök egy bizottság felállítását szorgalmazzák, amely az úgynevezett eucharisztikus koherenciáról szóló dokumentumot kell megalkossa. A dokumentum olyan kortárs kérdésekre igyekszik majd megfelelő választ adni, mint az abortusz, eutanázia, katolikus politikusok döntési felelőssége vagy az egészségügyi dolgozók felelőssége az eucharisztia szentségével összefüggésben.

Biden Brüsszelből, a G7-találkozóról érkezett a Vatikánba, majd onnan azonnal továbbrepül Genfbe, hogy 16-án Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyaljon.

Joe Biden 2015-ben találkozott először Ferenc pápával, akkor még alelnökként, mikor a szentatya az Egyesült Államokba látogatott a Philadelphiában megrendezett Családok Világtalálkozójára.

Szakadás körvonalazódik a Vatikán és az amerikai püspökök között

Kiemelt képünk forrása: MTI

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre