Pakisztán és India karöltve üldözik a vallási kisebbségeket

Az indiai Pandzsáb tartomány kormányzója szerint a határaikkal szomszédos Pakisztán a legbiztonságosabb ország az egyébként sokfelé üldözött vallási kisebbségek, így a keresztények számára is.

Mindig fenntartásokkal kell fogadni a szuperlatívuszokban beszélő politikai kommunikációt. Most Pakisztán kapcsán nyilatkozott Pandzsáb kormányzója, Chaudry Mohammad Sarwar, csupán néhány nappal megelőzve a hírt, miszerint a pakisztáni legfelsőbb bíróság felmentett egy istenkáromlással megvádolt párt, akiket hét évig ültettek a halálsoron emiatt.

Shafqat és Shagufta ügye természetesen nem egyedülálló, mármint, ami a vádat illeti. Pakisztánban általános gyakorlat a személyes, üzleti és egyéb ellentétek intézésére, hogy a vallási kisebbségben élőket – csupán „bemondás” alapján – elítélik mint istenkáromlókat.

Az úgynevezett istenkáromlási törvényt következetesen az elnyomás és az üldöztetés jogi eszközeként alkalmazzák.

A nemzetközi közösség és emberi jogi csoportok továbbra is hangsúlyozzák, hogy a pakszitáni blaszfémia-törvény az egyik legkegyetlenebb. A bizonyítást, bizonyos esetekben még tárgyalást sem igénylő vádak életfogytig tartó szabadságvesztést, de akár halálos ítéletet is vonhatnak maguk után.

A pakisztáni kormányzati kommunikáció továbbra is kétségbeesetten próbálja a nemzetközi színtéren bizonygatni, náluk él és virul a vallásszabadság, ám minden egyes, a helyi kisebbségekről érkező híradással egyre hiteltelenebbé válnak.

 

A pakisztáni helyzettel kapcsolatos írásainkat ide kattintva olvashatják.

 

Büszkén hazudik a világ szemébe Pakisztán kormánya

Pakisztánban sűrűn káromolják Allahot – 42 vád 30 nap alatt?

Nevetségessé kezdenek válni a pakisztáni blaszfémia-esetek

Kiemelt képünk forrása: linga.org

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre