Letartóztatták az abortuszellenes papot – Ez lenne az amerikai szólásszabadság?

Arról egyelőre nincs hír, hogy most pontosan miért vitték el az amerikai szerzetest. Egy azonban biztos: évek óta komoly életvédő tevékenységet folytat. Az Reclaiming Our Children blog egy korábbi írása szerint Moscinski Fidél atya minden hónap első szombatján rózsafüzér menetet vezet a 40 Nap az Életért nemzetközi abortuszellenes szervezettel. A menet a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat egyik helyi intézményénél ért véget. Az abortuszpártiak gyakran zaklatták őt a séták során, azt kiabálták, hogy „az egyház zaklatja a nőket”, és azt üvöltötték felé:

„Hé, Moscinski, miért utálod a nőket?”

Moscinski atya a Red Rose Rescue nevű életvédő szervezet tagja. Gyakran tért be abortuszklinikákra, ahol odalépett a váróban üldögélő, terhességmegszakítást tervező nők mellé, átadott nekik egy szál – az életet szimbolizáló – rózsát, és beszélgetni kezdett velük a bennük növekvő életről. Minden rózsán egy kártya állt azzal a felirattal:

„Arra teremtettél, hogy szeress és szeretve légy. A jóságod nagyobb, mint a mostani helyzeted nehézségei. Az élet körülményei változnak. Az új élet, bármennyire is apró, a megismételhetetlen öröm ígéretét hozza el.”

A kártyákon feltüntetik a helyi segítőközpontok elérhetőségeit is. Több ártatlan életet is sikerült így megmenteniük, ám az akciók miatt már több ízben is letartóztatták szerzetes társaival együtt. A Rcdop.org két éve közzétett egy fotót, amint három szerzetes fekszik a földön, miközben épp letartóztatják őket.

Letartóztatják az életvédő szerzeteseket a Planned Parenthood egyik klinikáján (Forrás: rcdop.org)

Moscinski Fidél mellett akkor Dave Nix és Will Goodman atyát is letartóztatták a morristowni rendőrök a Garden State Gynecologyben, mert nem voltak hajlandók elhagyni az abortuszklinikát. Pedig a céljuk akkor is teljesen békés volt: beszélgetni az ott ülő, kétségbeesett várandós nőkkel és segítséget nyújtani nekik, hogy a halál helyett az életet válasszák.

Theresa Bonopartis, a Reclaiming Our Children blog írója húsz éve dolgozik az atyával, és azt írja róla: Moscinski atya csendes, szelíd és alázatos pap, de nem meglepő, hogy az abortuszpártiak megpróbálják őt olyan „terroristaként” ábrázolni, aki zaklatja és gyűlöli a nőket.

Moscinski atya Theresa Bonopartis életvédő bloggerrel (Forrás: reclaimingourchildren.typepad.com)

A blogger felhívja a figyelmet arra, hogy az abortusz nemcsak egy születendő gyermek életét veszi el, hanem súlyos szenvedést okoz nők és férfiak millióinak is. Mint fogalmaz, bár azt hirdetik, hogy az abortusz a nők számára szabad választási lehetőség és jog, azokról az esetekről mindig hallhat az ellenoldal, amikor a nőket környezetük kényszeríti a terhességmegszakításra. Szerinte Fidelis atya azért vállalja a sok támadást, mert ellentétben az amerikai társadalom jelentős részével, ő nem vak, pontosan ismeri a valóságot.

Fidelis atya letartóztatás közben (Forrás: Virth József Facebook-oldala)
Fidelis atya letartóztatás közben (Forrás: Virth József Facebook-oldala)

Theresa Bonopartis rávilágít írásában: míg az abortuszklinika várójában ülő nőket rózsákkal ajándékozzák meg, maga a Red Rose Rescue szervezet tüske az abortuszpárti mozgalom számára, mert feltárja az igazságot, és a terhességmegszakítást nem egészségügyi ellátásnak titulálja, hanem  ártatlanok megölésének.

Az amerikai szerzetest többször meghurcolták életvédő tevékenysége miatt (Forrás: Virth József Facebook-oldala)

Végül Fidelis atya bíróságon elmondott szavait idézi, aki a grémium előtt is leszögezte: az élet a fogantatás pillanatában kezdődik. Mint fogalmazott: „Egy épeszű, civilizált társadalomban az új emberi lény élethez való jogát egyértelműen elismeri a törvény. De mi nem épelméjű, civilizált társadalomban élünk. Az 1973-as Roe kontra Wade-ügy óta olyan nemzetben élünk, amely több millió ártatlan gyermek törvényes megsemmisítését tette lehetővé. Katolikus papként azt mondom a bíróságnak, hogy

az abortusz gyilkosság, és semmilyen törvény vagy bírósági döntés nem minősítheti jogosnak azt, ami eredendően gonosz. A legalizált abortusz borzalom a Mindenható Isten szemében.

Itt az ideje, hogy mindannyian megbánjuk bűnrészességünket ebben a nemzeti gonoszságban. Itt az ideje, hogy Istentől megbocsátást kérjünk, fiának, Jézus Krisztusnak a nevében. Még nem késő elfordulni a bűntől! Tisztelni kell az élet ajándékát és Isten törvényeit.”

A legradikálisabb élet- és családellenes határozatot készül elfogadni az EP

Tomka Ferenc: A genderelmélet Marx és Engels központi ideológiájára épül

Vejkey: Szeretnünk kell a magzatot és az idős beteget is

(Kiemelt képünkön: Fidelis Moscinski letartóztatása; Forrás: Virth József Facebook-oldala)


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb