Schittl Eszter: A genderlobbi visszafordíthatatlan károkat okozhat a gyerekekben

Schittl Eszter

Május 27–29. között rendezték meg a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferenciát, amelyen részt vett Schittl Eszter is, a CitizenGO magyarországi képviselője. Az élet- és családvédő előadásában gyermekvédelmi szempontból mutatta be a genderideológia hatásait. Beszélt a gyermekek tudatos befolyásolásáról, a pubertásblokkolók kártékony hatásáról, az LMBTQ-csoportok gyermekhez jutási követeléseiről és arról, hogy mindezek hogyan ütköznek a gyermekek jogaival.

Nyílt támadás a gyermekek ellen

Ahogy fogalmazott, mára nyíltan a gyermekeket célozzák meg az LMBTQ-üzenetekkel annak érdekében, hogy egy olyan generáció nőjön fel, amely kritika nélkül elfogadja ezeket a nézeteket.

„Ha egy generációval el tudják hitetni azt, hogy egy nőből férfi lehet, egy férfiból pedig nő, mi mást nem lehet még elhitetni velük?” – tette fel a költői kérdést bevezetőjében a szociálpolitikus.

Majd hozzátette, hogy egyre több kutatás lát napvilágot arról, hogy drasztikusan növekszik a fiatalok körében az LMBTQ-identitásúak vagy -életformát folytatók aránya.

Néhány példa érzékeltetésével hívta fel a figyelmet a tendencia gyors terjedésére. Említette, hogy az utóbbi években a Disney egyre nagyobb hangsúlyt fektet az LMBTQ-karakterek számának növelésére a gyerek- és családi filmjeiben, a műsoraiban és sorozataiban. Valamint beszélt arról is, hogy egyre felkapottabbak a fiatalok között a genderideológiát hirdető vloggerek az interneten.

A magyarországi fiatal transznemű vloggereknek például már 100 ezres nézettségűek a videóik. De rögtön hozzátette azt is, hogy ha jobban megnézzük ezeket a videókat, akkor láthatjuk, hogy többet közülük LMBTQ-szervezetek szponzorálnak. Tehát nem teljesen spontán üzenetekről van szó, hanem jól megtervezett és kitalált tartalmakról, amiket ezeknek a fiataloknak a szájába adnak.

Disney, CitizenGo

A kép forrása: Schittl Eszter: A gyermekek védelme a genderideológiától című előadása, a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferencián, 2021. 05. 28.

A támadás már Magyarországra is elért

A szociálpolitikus hangsúlyozta, hogy Magyarországon is már egyre több szervezet igyekszik eljuttatni „félrevezető” üzenetét a védtelen gyermekekhez. Beszélt a Hintalovon Gyerekjogi Alapítványról, amely a Yelon nevű szexedukációs oldalt működteti, és az elmúlt években olyan állításokat lehetett olvasni a honlapjukon, mint: „a nemi identitásunk a legkevésbé sem a biológiai nemünkkel áll összefüggésben.” Illetve olyat, hogy „elsősorban nem az számít, hogy kinek milyen nemi szervei vannak, hanem az, hogy minek érzi magát: fiúnak, lánynak vagy esetleg valami másnak”. Az életvédő szerint ezek a tartalmak már ilyen formában nem találhatók meg a honlapon, mert a szülői tiltakozások és a média munkájának eredményeképp a szervezet változtatott rajtuk.

Meseország mindenkié

Schittl Eszter előadásában kiemelte a tavaly ősszel a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent, homoszexuális és transzgender történeteket is tartalmazó, Meseország mindenkié című mesekönyvet is, mint kulcsfontosságú magyarországi fejleményt az ideológia terjedésében. Kifejtette, hogy a kötetben „homoszexuális esküvőt és házasságot” bemutató történetek, illetve transzgender nemváltásokat megjelenítő mesék is helyet kaptak. Ami a legaggasztóbb a szociálpolitikus szerint, hogy a kötethez óvodai és iskolai foglalkozástervek is készültek, amelyekből egyértelművé vált, hogy a kiadó egyesület a legkisebbeknek szánta a könyvét, amit intézményi környezetben el is kíván juttatni hozzájuk. A CitizenGo képviselője azt is megjegyzi, hogy a jelenleg elérhető foglalkozásterv már nem tartalmazza az óvodás korosztályt, „csak” első osztálytól indul, ugyanis a tiltakozások hatására – a Hintalovonhoz hasonlóan – finomítottak a korhatári besoroláson.

Fotó: Vasarnap.hu

Átfogó szexuális nevelés Angliában

A családvédő szakember beszélt arról a tendenciáról is, hogy több nyugati országban legfelsőbb szintű kormányzati támogatást élveznek az átfogó szexuális nevelésről szóló tananyagok. Angliában például a kormány honlapján ezt olvashatjuk: „Minden diáknak oktatást kell kapnia a leszbikus, meleg, biszexuális és transzgender kapcsolatokról az iskolai éveik alatt.” Schittl hangsúlyozta azt a szomorú tényt, hogy Angliában egyre több keresztény egyház is beáll az LMBTQ-irányvonalú oktatás mögé. Az anglikán egyház például kiadott egy homofóbián, bifóbián és transzfóbián alapuló, iskolai kiközösítést felszámolni kívánó útmutatót. Eszerint azt várja el az iskolai nevelőktől és a tanulóktól egyaránt, hogy ne kérdőjelezzék meg a nemi identitást, ezért, ha egy fiú lányként szeretne azonosulni, akkor őt lányként kell megszólítani és a női névmással utalhatnak csak rá – fejtette ki a szociálpolitikus.

A szülőket elsőbbségi jog illetné

A CitizenGo képviselője ezután ismertetett néhány alapvetést.

„Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata leszögezi, hogy a szülőket elsőbbségi jog illeti meg a gyermekeinek adandó nevelés megválasztásában. Az Európai Unió Alapjogi Chartája, pedig elismeri a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak.”

Majd hozzátette, hogy ennek ellenére egyre gyakrabban előfordul, hogy sérül a szülők ezen joga az iskolai átfogó szexuális nevelési programok következtében. Az élet- és családvédő kiemeli:

„Szülői tudatosságra és szerveződésre van tehát szükség. Ha megjelenik helyi szinten egy óvodában, vagy iskolában a genderérzékenyítés, a szülők összefogva, a hangjukat hallatva tudnak a leginkább lépéseket tenni!”

Gender, CitizenGo

A kép forrása: Schittl Eszter: A gyermekek védelme a genderideológiától című előadása, a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferencián, 2021. 05. 28.

Magyarország Alaptörvénye sok szempontból egyedülálló

Schittl Eszter lefektette: „Az ENSZ gyermekjogi egyezménye szerint az államoknak megfelelő segítséget kell nyújtani a szülőknek a gyermek nevelésével kapcsolatban reájuk háruló felelősség gyakorlásához.” Tehát egy felelős állam nem hagyja magára a szülőket és a maga felelősségi körein belül gyermekvédő intézkedéseket tesz, reagálva az új kihívásokra is.

A szociálpolitikus ezután pozitív példaként említette Magyarországot és az alaptörvényt, amely „elismeri a gyermek jogát a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz”.

Kiemelte, hogy a kormány nemrég nagyon fontos lépést tett, látva az erősödő tendenciákat, módosította az alkotmányt a gyermekek védelmében. Így belekerültek az alábbi fontos mondatok, mint „az anya nő, az apa férfi”, illetve „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát és biztosítja hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”.

Az életvédő szakember kiegészítésként hozzátette, hogy még a jelenlegi jogszabályi környezet mellett sem biztosított, hogy ne juthassanak be a szülők tudta és beleegyezése nélkül LMBTQ érzékenyítő órák, tartalmak vagy kiadványok a magyarországi iskolákba és óvodákba. Emellett tovább is megjelenhet (szerk.: tegnap meg is jelent egy új szivárványos könyv, Micsoda család címmel) a témában készült könyv, film és műsor. Schittl Eszter szerint még konkrétabb és világosabb jogszabályokra lenne szükség annak érdekében, hogy ne érhessék el a fent említett módokon a gyermekeket. A CitizenGo az Emberi Méltóság Központtal együtt egyébként petíciót indított a témában, amelyhez eddig több mint 34 ezren csatlakoztak.

CitizenGo, Alaptörvény

A kép forrása: Schittl Eszter: A gyermekek védelme a genderideológiától című előadása, a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferencián, 2021. 05. 28.

Groteszk színjáték zajlik Nyugaton

„Ha egy kisfiú azzal megy haza, hogy lány vagyok, egy felelős szülő tudni fogja, hogy nem lány a kisfia. Segítséget fog kérni gyermekének, hogy ettől az érzéstől, gondolattól megszabadulhasson és egészséges identitása alakulhasson ki” – folytatta a gondolatmenetét a szakember. A helyzet egészen más Nyugaton, ahol a genderlobbi által befolyásolt intézmények és kormányok magára hagyják a bajban lévő gyermekeket, sőt bátorítják őket, hogy eszerint a téves elképzelés szerint éljenek. Mindenki egy „groteszk szerepjátékba” kezd és lányként kezdenek tekinteni a fiúra – tette hozzá Schittl.

Előfordulhat olyan is, hogy a szülőktől megvonják a jogot, hogy saját belátásuk szerint segítsék a nemükben elbizonytalanodott gyermeküket, valamint egyre több országban tiltják be a sérült identitás helyreállítását célzó terápiákat. Ezután a szociálpolitikus egy egészen szélsőséges példával érzékeltette a helyzet súlyosságát.

„Kanada Ontario tartományában olyan törvény van hatályban, amely lehetővé teszi a gyerekek családból való kiemelését is, ha szülők nem fogadják el a gyermekük nemi identitását vagy nemi kifejezését.”

Korhatáros jogszabályok hiánya

„A nemében összezavarodott gyermeknek és a kortársainak nincsen megfelelő intellektuális, sem érzelmi felkészültségük ahhoz, hogy tisztán lássanak és felelős döntést hozzanak ebben a kérdésben” – jelentette ki kategorikusan Schittl.

Az ő védelmüket szolgálják például az alkoholra vagy a cigaretta fogyasztásra, szerencsejátékokra, vagy tetoválásra vonatkozó korhatáros jogszabályok is. „Hogyan dönthetnének akkor egy olyan életre szóló, következményekkel járó lépésben, mint a pubertásblokkolás?” – teszi fel jogosan a kérdést a családvédő szakember.

nemátalakító műtét, CitizenGo

A kép forrása: Schittl Eszter: A gyermekek védelme a genderideológiától című előadása, a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferencián, 2021. 05. 28.

Kutatások bizonyítják

Schittl Eszter beszámolt néhány kutatásról az elmúlt évtized transzgender törekvéseit illetően. „Amit egyértelműen kijelenthetünk, hogy drasztikusan növekszik a nemi identitásukban összezavarodott gyermekek száma azokban az országokban, ahol általános az erről szóló fiatalok felé közvetített propaganda, és ahol a gyermekek védelme helyett a transzgender lobbit szolgálják a törvények és egyes klinikák gyakorlatai” – ismertette az eredményeket a szociálpolitikus. Az is kezd egyértelművé válni a kutatások alapján, hogy a hormonterápia, pubertásblokkolás vagy a nemátalakító műtét nem segít a nemükben elbizonytalanodott gyerekeknek. Ugyanis nem lesznek jobban, nem lesznek alacsonyabbak az öngyilkossági mutatóik, sőt sokan még mélyebbre süllyednek érzelmileg és mentálisan – folytatta a tapasztalok összegzését Schittl.

Majd rávilágított egy nagyon fontos alapigazságra – amiről méllyen hallgatnak általában –, hogy

„a gyermekkorban magukat másneműnek érzők, felnőtté válásuk során 60-90 százalékban maguktól visszatérnek az eredeti nemükhöz”.

Nem is beszélve arról a bizonyított tényről, miszerint súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak a nemi átalakulás érdekében végzett pubertásblokkolók és más beavatkozások – zárta a kutatásokról szóló gondolatait a szakember.

A gyermekek jogai sérülnek

A CitizenGo képviselője kategorikusan kijelentette, hogy „a gyermekek jogai egyértelműen sérülnek bizonyos LMBTQ-törekvések által, mint a leszbikusoknál alkalmazott spermadonoros lombikeljárás, illetve a homoszexuális férfiak által igénybe vett béranyaság”.

Ezen eljárások ugyanis a szakember szerint „megfosztják a gyermeket attól a jogától, hogy ismerje szüleit és hogy ők neveljék fel. Továbbá sértik a gyermekek emberi jogait és méltóságát, árucikké alacsonyítja le őket, emellett pedig manipulálják az identitásukat és a származásukat is” – szögezte le Schittl. A béranyaság gyakorlata továbbá aláássa a gyermeket kihordó nő emberi méltóságát is.

béranyaság, CitizenGo

A kép forrása: Schittl Eszter: A gyermekek védelme a genderideológiától című előadása, a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferencián, 2021. 05. 28.

Az örökbefogadás

A másik módja annak, hogy az LMBTQ-párok gyermekhez jussanak az örökbefogadás – folytatta a témát az életvédő szakember. „A gyermekjogi egyezmény kimondja, hogy azoknak az államoknak, amelyek elfogadják és/vagy engedélyezik az örökbefogadást, biztosítaniuk kell azt, hogy a gyermek mindenek felett álló érdekei érvényesüljenek” – idézte fel Schittl. Majd hozzátette, hogy 1989-ben még az ENSZ-nél is úgy gondolták, hogy az örökbefogadásnál nem a felnőttek és a különféle lobbicsoportok érdekeit kell figyelembe venni, hanem a gyermekét.

„Fontos lenne tudatosítani, hogy nincsen gyerekhez való jog, hanem pont fordítva, a gyereknek van joga anyához és apához” – emelte ki a szociálpolitikus.

A férfi és nő házassága védőfaktor a gyereknek

Az örökbefogadásnál a gyermek érdeke az, hogy a lehető legteljesebb, szerető családdal helyettesítsék az elveszített családot. Ha lehetséges a gyermek házaspárhoz kerüljön, ugyanis a hagyományos férfi-nő házasság, kutatások szerint védőfaktort jelent a gyermekek számára – fogalmazott a szociálpolitikus. Schittl Eszter beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszakban milyen fontos jogi változtatások születtek az örökbefogadás terén Magyarországon.

„Eddig csak egy adott megyében kerestek házaspárt az örökbe adható gyermeknek, és ha nem találtak, akkor a megyében élő egyedülállóhoz került a gyermek. A homoszexuális párok úgy juthattak gyermekhez, hogy az egyikük egyedülállóként fogadta hivatalosan örökbe. Most, ha nem találnak a megyében megfelelő házaspárt, megnézik az ország összes örökbe fogadni szándékozó házaspárját. Így biztosítják a gyermek esélyét a teljes és szerető családra” – ismertette a jelenlegi tényállást a szakember.

Schittl  Eszter

A kép forrása: Schittl Eszter Facebook-oldala

Mit tehetünk? 

Schittl Eszter a következőképpen összegezte gondolatait. Meg kell óvni a gyermekeket az LMBTQ-lobbi befolyásolásától, valamint mindent meg kell tenni a gyermekeket és a családokat védő jogszabályok megőrzéséért. Ebben fontos szerepe van a szülőknek, a pedagógusoknak és az államnak is egyaránt.

„Ha mi, korunk felelősségteljes gondolkodói elmulasztunk cselekedni a genderlobbi visszafordíthatatlan károkat okozhat, amelynek áldozatai elsősorban a védtelen gyerekek és fiatalok lesznek!”

Forrás: Schittl Eszter: A gyermekek védelme a genderideológiától című előadása, a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferencián, 2021. 05. 28.

Meg kell tisztítani a WHO-t az élet- és családellenes elemektől! – Schittl Eszter a Vasárnapnak

Brutálisan megfenyegették az LMBTQ-mesekönyvek ellen petíciót indító gyermekvédő aktivistát

A kiemelt kép forrása: M5 Youtube 

Iratkozzon fel hírlevelünkre