Mi a különbség Fekete-Győr és Lukasenka között?

Általános európai felháborodást szült, hogy a fehérorosz hatóságok vasárnap vadászgépek segítségével a földre parancsoltak egy fapados gépet. Állítólagos terrorfenyegetettséget hoztak fel indoknak, majd a fedélzeten tartózkodó fehérorosz, ellenzéki újságírót leszállították. Nem fér kétség ahhoz, milyen hamis indok volt a terrorveszély. Ahhoz sem, hogy az egész nyilvánvalóan nem szólt másról, csak Roman Protaszevics bebörtönzéséről.

Ez van akkor, ha bolsik irányítanak egy országot.

(No, de azért szőrmentén említsük meg, hogy amikor 2013-ban Evo Morales gépét Bécsben leszállították, mert azt gyanították, hogy Edward Snowden társaságában utazik, egyetlen demokrata sem kapott hisztérikus görcsöket. A jó ügy érdekében, ugye, lehet. Úgyszintén nem ziháltak a legjobbak közül is a legjobbak, mikor a kifogástalan demokrata Porosenko egy belorusz repülőt parancsoltatott vissza Kijevbe, mert a fedélzetén ült egy újságíró. Ezek beleférnek, na!)

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor

Ennél szánalmasabb már csak az ellenzéki hangadók reakciója volt, akik hogy, hogy nem, de megtalálták a történetben megbúvó Orbán-szálat. Rögtön elkezdődtek a nem éppen elegáns inszinuációk, miszerint Orbán a kezdődő EU-csúcson nyilván nem engedi majd, hogy elítéljék Lukasenkáékat.

És itt egy bizonyos bolha elkezdte birizgálni az ember fülét. Hát itt van Fekete-Győr András, aki egyenesen állami terrorizmusról beszél a gép ügyében. Az a Fekete-Győr – vissza a bolhához – akinek, úgy tűnik, nem csak miniszterelnöki ambícióit mosta el az elmúlt pár hónap, de az Új Múlt Kft. segítségével az úgynevezett felcsúti per tervezett forgatókönyvét is.

Nem Fekete-Győr volt az, aki választási győzelmük esetén egy hónapig megtiltotta volna, hogy magánrepülők ab ovo felszálljanak Magyarország területéről? Nem csak bizonyos repülőket, hanem minden egyes magánkézben lévő eszközt repülési tilalom alá helyezett volna.

Fekete-Győr tervei egykor és most
Forrás: 24.hu, Fekete-Győr András Facebook-oldala

Felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a két ügy között? Adott egy bolsi diktátor, akinek elég hatalom van a kezében ahhoz, hogy vélelmezett ellenségeit egy repülőgépről is leszedje, mégpedig úgy, hogy a gépet saját magánál landoltatja. Aztán adott egy wannabe bolsi, aki elég hatalmat szeretne a kezében tudni ahhoz, hogy vélelmezett ellenségeit ne engedje repülőgépen elmenni, mégpedig úgy, hogy felszállni sem engedi azokat.

Ilyen az, ha bolsik irányítják az országot, és ilyen az, ha wannabe bolsik kampányolnak, akiknek lehet, hogy csak nagyfateri barátja lehetne Lukasenka, de az, hogy egy tőről valók, világít a sötétben. Nincs min csodálkozni. Egy a feladat: minden bolsit nagyon távol tartani felelős pozícióktól.

Iratkozzon fel hírlevelünkre