Pedofilellenes törvénycsomaggal szigorítják a Büntető Törvénykönyvet

Kocsis Máté

Aki gyermekpornográf tartalmat készít, terjeszt vagy használ fel, az a magyar jog szerinti legrosszabbra készüljön - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán a pedofilellenes törvénycsomag benyújtása kapcsán.

Kocsis Máté azt írta, a minősített esetekben a pedofilok tette egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel, „mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti.

Még ha a test életben is marad, a gyermek egészséges lelke biztosan meghal. Erre sújt le a szigorító javaslat, a jelenleg kiszabható büntetéseket megduplázzuk”

– emelte ki.

Az új minősített – tehát még súlyosabban büntetendő – esetek között felsorolta: ha 12 év alattival szemben követik el, ha hivatalos személyként követik el („lex Kaleta”), ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el, és ha különös visszaesőként követik el.

„Nincs kibúvó, nincs könnyen megúszás, nincs enyhe következmény. Jobb, ha ezentúl eszükbe se jut” – fogalmazott közösségi oldalán Kocsis Máté.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője látható a 2021. évi költségvetés elfogadását követően tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2002. június 3-án. MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre