LMBTQ-zászlóval harcolnak a bűnözés ellen a stuttgarti rendőrök

A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap alkalmából fotózkodtak a szivárványos jelképpel.

Minden év május 17-én ünneplik a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot, amely korábban csak homofóbia és transzfóbia elleni világnap volt, de szerencsére ma már a bifóbia ellen is lehet tiltakozni. Emberek milliárdjainak volt régi vágya ez világszerte. (Hogy fóbia lévén pontosan kitől/mitől fél egy bifób ember, azt nem tudni, a lényeg az #elfogadás.) 

A május 17-i dátum egyébként onnan ered, hogy 1990-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezen a napon törölte a homoszexualitást a betegségek közül. 

Az ünnep fontosságát mutatja, hogy a stuttgarti rendőrség sem akart kimaradni a buliból: a baden-württembergi egyenruhások egy LMBTQ-zászlóval fotózkodtak egy épület, vélhetően a kapitányság előtt. A képhez a Twitteren azt írták, hogy a homofóbia, transzfóbia, bifóbia és interfóbia (hoppá, a németeknél – nagyon helyesen – egy újabb szóval hosszabbodott az esemény neve) elleni világnapot arra akarják használni, hogy felhívják a figyelmet a szexuális sokszínűségre, valamint harcoljanak a diszkrimináció ellen.

Jó látni, hogy a stuttgarti kékek a valódi problémákkal foglalkoznak, hiszen tudvalevő, hogy az LMBTQ-zászló mögötti bazsalygás hatékony fegyver a bűnözés felszámolására. Arra viszont legközelebb odafigyelhetnének, hogy ne csak fehér emberek legyenek a fotón. Már nem a középkorban élünk.

 

Így nem ünnepelték a máskor érzékeny márkák a családok napját

A homofóbia gyökeret vert Európában – aggódik az Európa Tanács főtitkára

 

Kiemelt képünk forrása: Twitter

Iratkozzon fel hírlevelünkre