„A fenntarthatóság bölcsője a család”

Kardosné Gyurkó Katalin

2021-ben Keszthely ad otthont a X. Európai Nagycsaládos Konferenciának, melynek témája: „A fenntarthatóság bölcsője a család”. Erre reflektálva a Nagycsaládosok Országos Egyesülete - mint a konferencia szervezője - rajz-, fotó- és videópályázatot hirdet – tudatta sajtóközleményben az egyesület. A pályázatokat a nem NOE tagoktól is várják, az ünnepélyes díjátadóra pedig a X. Európai Nagycsaládos Konferencián kerül majd sor.

Mint a közleményben írják: „a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél látjuk és tapasztaljuk, hogy a családok számára kiemelten fontos, hogy az utánunk jövő generáció számára is egy élhető bolygót hagyjunk magunk után. A családok igazán kreatív és változatos módokon óvják környezetünket, és ezzel a pályázattal lehetőséget biztosítunk nekik, hogy büszkén vállalhassák és megmutathassák praktikáikat. A pályázatra olyan rajzokat, fotókat, videofelvételeket (telefonnal készítettet is) várunk, amely bemutatja, hogy a pályázó és családja mit tesz a fenntarthatóság, a környezet- és klímavédelem érdekében. Ebbe a legapróbb házi praktikák bemutatása éppúgy bele tartozik, mint a különféle szakmai ismeretek elsajátítása, a környezettudatosság bármely eleme.”

A beérkezett pályaművekből szakmai zsűri választja ki a legjobbnak ítélt alkotásokat. A legjobban sikerült fényképek és rajzok a X. Európai Nagycsaládos Konferencián is kiállításra kerülnek, ahol minden résztvevő szabadon megtekintheti őket.

Ahogy a kongresszus, úgy a rajz-, fotó- és videópályázat is mindenki előtt nyitva áll, tehát nem kell nagycsaládosnak lenni ahhoz, hogy valaki pályázhasson. Korhatártól függetlenül családok, gyerekek, fiatalok, idősek, barátok, baráti társaságok, szülők és nagyszülők alkotásait egyaránt várjuk – áll a közleményben.

A pályázatok beadási határideje 2021. május 31. éjfél, az alkotásokat a noe@noe.hu e-mail címre várják. Bővebb tájékoztatás és a pályázati kiírás a www.noe.hu oldalon olvasható.

 

(NOE)

Kiemelt képünkön Kardosné Gyurkó Katalint, a NOE újraválasztott elnöke látható a 2020-as tisztújító közgyűlésén. Forrás: Facebook/NOE

Iratkozzon fel hírlevelünkre