Vágvölgyi Gergely: Erős az akarat Európa elpusztítására

Vágvölgyi Gergely az Abszolútban

Az Abszolút friss adásában Vágvölgyi Gergely volt Földi-Kovács Andrea vendége. A Vasarnap.hu főszerkesztője beszélt Európa jövőjéről, az új európai szavazórétegről, valamint a lap társadalmi-politikai szerepvállalásáról is. Ezt nézzék!

Elérkezett az új kor. Egy olyan időszakhoz érkeztünk, ahol a nemzetközi baloldal a valódi európai értékek helyett a realitást messze nélkülöző neoliberális eszmékkel próbál új szavazóréteget kinevelni magának. Ez a nemzetközi politikai elit olyan témákat emel be a politikai színpad fényére mint a genderideológia, annak legádázabb, legvállalhatatlanabb követeléseivel. Ezért kell most nekünk, keresztényeknek kilépnünk a nagyvilágba és aktív szereplőjévé válni a globális politikai színpadnak – mondja Vágvölgyi Gergely az Abszolút friss adásában.

A főszerkesztő hozzátette:

„Készülnünk kell arra, hogy mi, akik a keresztény értékvédelem mellé sorakozunk fel – akár társadalmi, akár politikai szempontból – számszerűleg nem leszünk dominánsak. Az Európai Unióban sem ez lesz a legmeghatározóbb csoport, ami a 750 fős parlamentet illeti.”

Lapunk főszerkesztője hangsúlyozta; a Vasarnap.hu egy vállaltan kereszténydemokrata újság, ami szeretné megmutatni azt, hogy a keresztény ember hogyan vállal felelősséget a szavakon túl a társadalom formálásáért és jobbá tételéért. Feladatnak és küldetésnek tekinti azokat az eseteket, amikor keresztény értékek esnek támadások, megkérdőjelezéseknek áldozatául. Példaként a gödöllői görögkatolikus templom megrongálását említette, amikor a Vasarnap.hu nem csupán hírt adott a történtekről, hanem olvasóinkkal karöltve megtérítettük az okozott kárt.

Visszafordítható tendencia

Vágvölgyi Gergely szerint az európai keresztény kultúra még menthető. Hozzátette: „A nemzeti kormányoknak köszönhetően, akik szellemi menedéket nyújtanak a progresszív irányzatok elől, a kelet-európai országok esete sokkal kedvezőbb a kereszténydemokrata értékek megőrzésének tekintetében.” Ugyanakkor felhívta a figyelmet egy aggasztó jelenségre, aminek célja Európa újraformálása, a gyökerektől való elszakítása, új szavazórétegek kinevelése, a társadalom értékrendjének átalakítása. A főszerkesztő szerint ezek az értékek, amiket ez az erős politikai akarat a földbe kíván tiporni, azok, amikre alapoznunk kell.

Lapunkat és annak főszerkesztőjét gyakran a fundamentalista jelzővel illetik, amiről azt hiszik, talán fáj nekünk.

Felvesszük „plecsnit” és büszkén a szívünk fölé tűzzük, mert

„fundamentalisták vagyunk, azaz építünk az alapokra! De nem vagyunk szélsőségesek!”– fogalmazott a Vasarnap.hu főszerkesztője.

A teljes adást itt tekintheti meg: 

 

Földi-Kovács Andrea műsorának korábbi adásait itt találja. Az Abszolútról írt cikkeinket ide kattintva olvashatja. 

Kiemelt kép: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre