A legnagyobb betegségben ismerhetjük meg a segítőkészséget

Aradszki András, fotó: MTI

Az ember megismerte betegsége során a segítőkészséget, azokat az embereket, akik képesek áldozatot hozni azért, hogy a másik meggyógyuljon. A kórházban tapasztalt együttérzés, szakmai hitelesség, az orvosok és orvosok közötti, orvosok és asszisztencia közötti egymást segítés élménye erőt adott a gyógyuláshoz. Emellett nagyon fontos, hogy az imának az erejét megismerhettem – nyilatkozta a Gondola.hu-nak adott interjújában dr. Aradszki András KDNP-s képviselő.

A portál beszámolt arról, hogy a politikus most térhetett vissza a parlamentbe, miután öt héten át volt lélegeztetőgépen a koronavírus-fertőzést miatt. A nehézségek mellett azonban számos pozitív élmény is érte. „A legfontosabb pozitívum az volt, hogy az ember megismerte betegsége során a segítőkészséget. Azokat az embereket, akik képesek áldozatot hozni azért, hogy a másik meggyógyuljon. S nemcsak rólam van szó, hanem minden sorstársamról” – emlékezett vissza.

Kitért arra is, hogy emellett az ima erejét is megismerhette. „Családom mellett képviselőtársaim, a városom lakói között is elterjed betegségem híre.

Imádkoztak, és ennek erejét éreztem, és a Jóisten meghallgatta kérésüket.

Fölemelő érzés, hogy az emberek készek számukra ismeretlen embertársuk gyógyulásáért a Teremtőhöz fordulni, imaláncokat szervezni ” – hálálkodott a képviselő. Hozzátette, valaki felhívta telefonon, és elmondta: bár nem vallásos, nem jár templomba, de imádkozott érte.

Eddigi pályafutására visszatekintve elmondta: A Fidesz-KDNP helyi szinten is komolyan fellépett az olyan törekvésekkel szemben, amelyeket a posztkommunisták képviseltek. Emlékeztetett arra, hogy nagyon fontos döntések történtek 2010 és 2014 között. Mint fogalmazott, elég, ha az Alaptörvény megalkotására gondolunk, annak társadalomszemléletére, történeti megalapozottságára. „Elég, ha a családok védelmében kialakított törvényeket említjük. De ugyanez vonatkozik az egyházak támogatására, a vidék felemelésére tett intézkedésekre, tehát

minden olyan lépésre, amely azt szolgálja, hogy hazánk fejlett európai országgá váljon, és keresztény Magyarország képe rajzolódjék ki.

Elmondhatjuk, hogy 2010 és 2021 között következetes kormányzati gyakorlatot folytattunk. És jó eredményeket tudtunk elérni” – mutatott rá.

Aradszki András energetikai ügyekért felelős államtitkári posztot töltött be 2014 és 2018 között. Az akkor szerzett szakmai tapasztalatai sokat segítettek számára, hiszen napjainkban az energia átalakulásának időszakát éljük. Mint mondta, a politikai iránymutatás kialakítása izgalmas feladat volt számára. 

A Sátán világban való tevékenységével kapcsolatos kérdésre úgy reagált: a jóra való törekvésünkben meg kell erősödni. Kitartóan kell cselekednünk. Ha van egyfajta közösség, egy nemzet, amely képes meghallgatni az Úr szavát, és annak megfelelően irányítja az életét, tisztázza felelősségét, akkor legyőzhető ez a spekulációs tengely.

Előbb-utóbb ott, ahol teret nyertek a rombolás hívei, a szereplők felismerik ennek a károsságát, életidegenségét.

Idézte Szent II. János Pál pápát, aki azt mondta egykor: a halál kultúrájában élünk. Aradszki András szerint, ha ebben minél többen megvilágosodnak, előbb-utóbb az emberiség felülkerekedik a rombolás megszállottjain.

A képviselő kitért arra is, hogy jelenleg az egészségét igyekszik megszilárdítani, a poszt-Covidos tüneteket ugyanis továbbra is érzi. „Erősítek, hogy szeptembertől teljes értékkel tudjak megjelenni a politika színterén. És mindent elkövetek azért, hogy 2022-ben ebben a választókerületben ne szerezhessen mandátumot az ország érdekei ellen ügyködő posztkommunista jelölt. Ehhez hitelesnek kell lenni:

az például elfogadhatatlan, hogy egy extrém párt politikusnője az oltás ellen agitál, miközben a férje beoltatja magát keleti vakcinával.

Tehát a családtagnak kéri az oltást, de a köznépnek, az átlagpolgárnak ezt nem akarja biztosítani. Súlyos hitelességi kérdés” – mutatott rá.  Hozzátette, a Fidesz-KDNP esetében ilyen kétely nem alakulhat ki, hiszen mindig a hazánkért és a magyar nemzetért dolgoztak.

Templomok újulnak meg Pest megye északi részén is

Ungváry Zsolt: A jó csatárt nem kell lecserélni

A balos kerületek megszegték a kormány tehercsökkentő rendelkezéseit

Forrás: Gondola.hu

Kiemelt képünkön: Aradszki András KDNP-s képviselő felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre