Szeretlek Jézus – a BBSO új dicsőítő dala

A BBSO újra egy csodálatos dicsőítő dallal jelentkezett

Ha az énekeik szövege mondjuk angolul lenne, senki meg nem mondaná, hogy nem a Hillsong gyülekezet vagy valamelyik másik világhírű dicsőítő csapat szerzeményeit halljuk. Profi hangszerelés, dinamikus előadásmód, imádságos lelkület. Mindez román nyelven. A nemzetközi dicsőítő slágerek saját nyelvükön interpretált darabjainak minősége mellett a saját szerzeményeik sem maradnak el. De a BBSO bármelyik énekéről is legyen szó, a dicsőítő szívük dobogása mindegyiken áthallatszik.

A BBSO olyan keresztények közössége, akik dinamikus és élő módon valósítják meg az életükben a Biblia igazságait. A rendelkezésükre álló eszközökkel szeretnének segíteni mindenkit az egyre krisztusibb emberré válás útján. Hitvallásuk és tanúságtételük hidat képez Erdélyország különböző nemzeteinek fiai között. Jézus örömhírének továbbadása testvérré emeli azokat, akik a történelem igazságtalanságai miatt neheztelnek egymásra.

Gyógyulnak a sebek, és közösen egy irányba nézhetünk a dicsőítő közösség legújabb szerzeményét hallva is. Az „Egyedül a te nagy kereszted által születhetek újjá” című, a BBSO saját szerzeményű éneke egy valódi szerelmes dal Jézusnak. A refrén szívcsendességig elhalkuló „Szeretlek, Jézus” kijelentése felidézheti bennünk Péter apostol vallomását: „Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!”

Ezt az őszinte mondatot csak az képes kimondani, akit megragadott a Megváltó végtelen szeretete, amelynek eltörölhetetlen örök jelét adta a keresztfán. Nem véletlen, hogy a BBSO dalának központi mondanivalójaként is  Jézus keresztjéért ad hálát. Megköszöni a Jelenések könyve Bárányának áldozatát, a Győztesét, aki a kezdet és a vég. Akinek értünk és szeretetből vállalt halála adott számunkra új életet.

Jézus mint az örökkévaló Atya képe jelenik meg, utalva arra, hogy aki Jézust látja, látja az Atyát is. Ezért menjünk Jézushoz, felemelve az ő nevét! Mondjuk el romániai testvéreinkkel, hogy szeretjük Jézust, és örökké az övéi vagyunk! Te iubesc Isus! Szeretlek, Jézus!

 

 

A nagyváradi román baptisták teljes szívükből dicsőítik Istent

A kiemelt kép forrása: Facebook (BBSO)