A nagyváradi román baptisták teljes szívükből dicsőítik Istent

Tőlünk nem is olyan messze, éppen csak az országhatár túloldalán, a romániai keresztény fiatalok teljes erőből kiáltanak az ég felé profin előadott énekeikkel. A grandiózus előadásmód mögött élő hit fedezhető fel. A dicsőítés gyógyír lehet a történelmi igazságtalanságok okozta sebekre is: Isten imádásában testvérként állhatnak egymás mellett bármely nemzet fiai.

A BBSO olyan keresztények közössége, akik dinamikusan szeretnének élni, és meg akarják valósítani életükben a Szentírás igazságait. A rendelkezésükre álló eszközökkel szeretnének segíteni mindenkit, hogy egyre krisztusibb emberré válhasson.

A Bárány dicsőségéről szóló ének valóban felemeli a lelkünket, és mintegy összekapcsolja a földet a mennyel.

Alig pár nap választ el bennünket Krisztus Király ünnepétől, amely az egyházi év hatalmas, befejező ünnepe. Megmutatja számunkra a végső perspektívát, a földi életünk után feltárulkozó mennyei dicsőséget a Báránnyal, akit megöltek, de él – és a trónon foglal helyet. Őt magasztalja a megdicsőültek serege, az angyalok, az égi karok. És az ő dicsőítésükhöz csatlakozik a mi földi dicséretünk is. Éppen úgy, mint a „Glorie Mielului” című ének a BBSO nemzeti kórusának és zenekarának előadásában, Lari Muntean vezényletével és Ramona Lup elvarázsoló szóló énekével.

„Látom az élő Jézust dicsőségbe öltözve. A trónján ül, és a palástja betölti a templomot. A kórus angyalai pedig dicsőséget énekelnek. Minden szent dicsőséget énekel neki! Az egész föld énekli neki: Dicsőség a Báránynak!” – zengi a kórus megállíthatatlan erővel. A szám felfokozott dinamizmusa – a földi dimenziónk adta keretek között –, magával ragadóan érzékelteti a menny végtelenségét.

Most lehetőségünk van nekünk is, hogy román keresztény testvéreinkhez csatlakozva énekeljük a dicséret szavait a Báránynak, aki van, aki volt, és aki eljön újra: Alleluja!

 

Kiemelt képün forrása: BBSO hivatalos You Tube-videójának részlete

Iratkozzon fel hírlevelünkre