Mindenkit beoltanak, aki kéri az oltást

Elérkeztünk oda, hogy bárki számára elérhető a védőoltás Magyarországon – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Müller Cecília kifejtette, az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően kedden már megérkezett 480 ezer Szputnyik-V és 355 680 Pfizer-vakcina. A héten még több mint 343 ezer adag AstraZeneca-vakcinát is várnak.

Most már Magyarországon is – széles palettán – rendelkezésre áll az a védőoltás mennyiség, amellyel mindenkit egyenként védetté tehetünk a fertőzéssel, illetve annak súlyos, szövődményes lefolyásával szemben – jelentette ki.

Már csak az egyénen múlik, hogy éljen a védőoltás felvételével – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy ez a kiút a járványból.

Ide kattintva olvasható, milyen lépések szerint fog zajlani a nyitás a 4 millió beoltott embert követően. 

Az oltásoktól valami oknál fogva tartózkodó olvasóink figyelmébe pedig a Semmelweis Egyetem által készített animációs sorozatot ajánljuk, amelyekben röviden, érthetően és maximális szakmai megalapozottsággal magyaráznak mindent, amit tudni érdemes a koronavírusról és a vakcinákról.

(MTI/Vasarnap.hu)

Ez jön, ha elérjük a 4 millió beoltottat

Kedves animációs videókkal segít a Semmelweis Egyetem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!