Lefoglalta a Pride elől Budapest közterületeit a Mi Hazánk Mozgalom

A Budapest Pride képviselői a kijárási tilalmat megszegve, személyesen jelentették be a rendezvényt. Novák Előd állítása szerint jogvita folyik arról, hogy ki, mikor és pontosan mit jelentett be.

Februárban jelentették be a szervezők, hogy idén júliusban, egész pontosan július 24-én tartanák a Budapest Pride felvonulást. Az idei szlogen – „Vedd vissza a jövőd!” – az egyénekben jelen lévő szorongásra és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre reagál, írja a Mandiner. A tavalyi évben egyébként a Szent Koronát vették célba a fesztivál szervezői.

„Természetesen számunkra a legfontosabb mindannyiunk egészsége és biztonsága, így folyamatosan figyelemmel kísérjük a COVID-19 vírus visszaszorítása érdekében tett korlátozó intézkedéseket, szabályokat, lehetőségeket és ezeket figyelembe véve tervezzük, szervezzük az idei Fesztivált és Felvonulást”

– írják weboldalukon.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Facebookon közzétett bejegyzésében azonban jelezte: pártja lefoglalta a Pride elől a legfontosabb budapesti közterületeket, mert, mint írta, a szervezők „törvénysértő módon már a rendőrségi bejelentés előtt hirdetni kezdték a júl. 24-ei felvonulásukat”.

A politikus hozzátette, a felvonulást a kijárási korlátozás ideje alatt, „jogszabálysértő módon éjfélkor személyesen jelentették be”, ezért most arról folyik jogvita, hogy a párt vagy a Pride bejelentése született-e meg előbb.

(Mandiner)

Kukába dobta a budapesti városháza szivárványos zászlaját Novák Előd

Célkeresztben a Szent Korona: a Pride lételeme a provokáció

Kiemelt képünk forrása: MTI / Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre