Versmondó és versillusztrációs verseny Kányádi Sándor emlékére

Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt rendez a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatóinak.

A szervezők közleménye szerint a versmondó versenyt május 29-én tartják, célja a kultúra- és hagyományápolás, valamint Kányádi Sándor eszmei hagyatékának megőrzése. A jelentkezési határidő április 30., a jelentkezési lap az intézmény honlapján, a tfk.kre.hu oldalon érhető el.

A résztvevőknek kötelező versként Kányádi Sándor Volna még vagy Örmény sírkövek című versei közül az egyiket, szabadon választott versként pedig egy 20. vagy 21. századi magyar költő művét kell előadniuk. Intézményenként maximum két fő jelentkezését várják.

A verseny alapítója a Kányádi család támogató beleegyezésével a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara. A verseny védnöke Havas Judit előadóművész.

A versillusztrációs verseny résztvevői egy szabadon választott Kányádi-verset illusztrálhatnak. A jelentkezési határidő szintén április 30., a beküldési határidő május 15-e éjfél.

A pályaművek az illusztráció műfajának megfelelő technikákkal készülhetnek, A/4-es vagy A/3-as méretben. A pályázat részleteiről az intézmény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön a magyar irodalom kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Kányádi Sándor, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író, műfordító, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja látható budapesti otthonában 2017. november 17-én. MTI Fotó: Czimbal Gyula