Újraindul a Könyvtári Cserepont szolgáltatás

Szerdán újraindul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Könyvtári Cserepont szolgáltatása, amellyel az előzetesen igényelt, előjegyzett műveket a fővárosi bibliotékákba való belépés nélkül lehet kölcsönözni.

A FSZEK közleménye szerint a fokozatos újranyitás első ütemeként indítják újra a szolgáltatást. Hangsúlyozzák, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva a szolgáltatás szüneteltetése alatt a mintegy 120 ezer érvényes könyvtári tagság és több mint 200 ezer kölcsönzött dokumentum lejáratát folyamatosan hosszabbította. Mivel a könyvtár még nem nyithat ki, jelenleg is csak azoktól kéri a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon kölcsönözni szeretnének.

A FSZEK olvasóbarát intézkedésként ismét ingyenessé tette az előjegyzést. A könyvtár a folyamatosan beszerzett könyvújdonságokkal is várja olvasóit. Az igények leadására hétfőtől nyílik lehetőség. A cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított.

A könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

A Könyvtári Cserepont szolgáltatás részleteiről, nyitvatartásáról a FSZEK megújult honlapján, a közösségi médiafelületeken és e-mailben is tájékoztatja olvasóit.

A közleményben kitérnek arra is, hogy az előfizetett és közvetített adatbázisok továbbra is ingyenesen elérhetők a könyvtári tagok számára. Akik nem rendelkeznek tagsággal, az online regisztrációt követően 30 napig használhatják egy napijegy áráért az adatbázisokat. Ugyancsak rendelkezésre áll továbbra is a Könyvtár otthonról tanulástámogató információs szolgáltatás telefonon, e-mailben és Skype-on.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a szolgáltatások további bővítését a jogszabályok és a járványhelyzet függvényében tervezi – írják a közleményben.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön egy könyvtáros szolgál ki egy nőt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár cserepontján a VIII. kerületi Szabó Ervin téren 2021. február 10-én. MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre