Sebastian Kurzot a Szent István székesegyház elleni támadással fenyegették meg

Mint azt a V4NA nemzetközi hírügynökség írja, az osztrák sajtó szombaton számolt be egy szerdai esetről, amikor egy, Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott élő, instagramos csetbeszélgetés során egy 15 éves fiú fenyegetőzni kezdett. Azt mondta, április 10-én, szombaton 13 órakor ámokfutásba kezd Bécs szívében, az ikonikus Szent István székesegyházban (Stephansdom).

A szövetségi és állami rendőrség nyomozói komolyan vették a fenyegetést, amihez köze van annak is, hogy egyes radikális csoportok a szociális média felületein egyre erőteljesebben ösztönzik az osztrák fiatalokat erőszakos cselekmények elkövetésére.

A nyomozók hamar a – mint írják, migrációs hátterű, osztrák – fenyegetőző nyomára bukkantak.

A Cobra különleges egység munkatársai pénteken tartóztatták le, őrizetben van és börtönbüntetéssel sújtható – írja a V4NA hírügynökség.

Jelenleg vizsgálják az ügy lehetséges iszlamista hátterét is. A fiatal azzal védekezik, hogy csak viccelt, és nem volt tisztában a fenyegetése következményeivel.

 

(V4NA)

Kiemelt képünkön Sebastian Kurz osztrák kancellár egy bécsi sajtótájékoztatón vesz részt 2020. június 16-án, ahol a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására összeállított gazdaságélénkítõ csomag összegének növelésérõl beszélt. MTI/AP/Ronald Zak

Iratkozzon fel hírlevelünkre