A hit mint inspiráció

Csókay András és Mező Misi a két hitvalló

Dr. Csókay András és Mező Misi vallanak az Istenbe vetett hitükről az online beszélgetés során. Az idegsebész professzor hite és orvosi hivatása nem választható el egymástól. Nyíltan vallja: „imában, Istenre figyelve nyeri az ötleteket, a műtéti megoldásokat.” A Magna Cum Laude énekese sem rejti soha véka alá a hitét. A zene világából jól ismert előadó hol utalásokkal, hol direkt tanúságtétellel meséli el vagy énekli meg, hogy Isten az életének központi valósága. Mind a ketten ugyanarra a bizonytalannak tűnő bizonyosságra tették fel az életüket. Az izgalmasnak ígérkező április végi beszélgetésre már most lehetőségünk van megvásárolni a jegyeinket.

Csókay András egy igazságot ismer

A hit és a tudomány, illetve a hit és a muzsika világa a legtermészetesebb módon összekapcsolódó fogalmak. Legalábbis az online beszélgetés vendégei bizonyosan így gondolják, és az életük munkássága is ezt támasztja alá.

A hazai és a nemzetközi szakma 1998-ban ismerte meg igazán Csókay András nevét. A professzor ekkor fejlesztette ki a súlyos traumás agyduzzadások kezelésére az úgynevezett éralagút-technika módszert.

„Van hitigazság, és van tudományos igazság. De mind a kettő ugyanazt az igazságot keresi mindenben. Az imádság által el tudunk jutni ahhoz az Istenhez, aki képmásnak teremtett minket. Imádság közben olyan mély belső tapasztalatunk lesz, ahol feltárulnak számunkra nemcsak a hitigazságok, hanem a tudományunk igazságai is. Az összes ötletem, amely, mondjuk így, nagy földi, világi sikert aratott, mint például az éralagút-technika vagy a precíziós mikrosebészeti technika, mind rózsafüzér imádság közben jutott eszembe. Nem akkor, amikor hatalmas nagy tudományos könyveket lapozgattam” – vallja az idegsebész géniusz.

Mező Misi a zenével juttatjael az embereket Istenhez

Mező Misi szerint az újabb zenei stílusok révén több embert meg lehet szólítani az evangélium üzenetével. „Amerikában rengeteg metál- és rockbanda emberek tömegeit hívja be Isten közösségébe” – mutatott rá a Magna Cum Laude együttes frontembereként megismert előadó. A legfontosabb cél, hogy minél több ember ismerje meg Istent. „Ha ez a dicsőítés által megvalósul, akkor kötelességünk, hogy jól sáfárkodjunk azzal a talentummal, amelyet Istentől kaptunk. Akár könnyűzenéről, akár komolyzenéről van szó” – mondta az énekes.

A Magna Cum Laude énekese szerint fontos, hogy ne erőszakkal álljanak ki Isten mellett, hanem utalásokkal vezessék az embereket hozzá. Talán ennek is köszönhető, hogy rajongói már nem csak a koncerteken, hanem a tanúságtételek során is kíváncsiak rá.

A online beszélgetés során lehetséges válaszokat kaphatunk, hogy könnyedebben megértsük a jelenlegi helyzet kínálta próbatételeket, és képesek legyünk új erőt meríteni azok elviseléséhez. A hit új, eddig talán nem ismert utakat mutat ebben. Nem az lesz a kérdés, hogy hogyan tudjuk növelni az önmagunkba vetett hitünket, hanem hogyan erősíthet meg bennünket, ha hiszünk Istenben.

Az eseményről és a jegyekről bővebb információ kapható az eseményre létrehozott oldalon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre