A provokáció nem műalkotás és soha nem leszünk restek a provokációkat eltüntetni

Enyhén szólva dominálta a csütörtöki híreket egy tett, amely a ferencvárosi önkormányzathoz kötődik: felállították a már rég beharangozott BLM-emlékművet. Morfondírozhatnánk azon, hogy egy világjárvány közepén miért a metapolitikai látszatintézkedések fedik le teljes egészében egy baloldali kerületvezetés mindennapjait. Felvethetnénk, hogy ugyan mi közünk van nekünk mindehhez, innen, Közép-Európából. Ezer kérdést is megvitathatnánk, de egyre sincs szükség. Egyszerűen azért nem, mert vannak olyan helyzetek, amikre a reakciót nem magyarázod meg. A fehérvérsejt nem nyújt be kérvényt a kórokozónak, hogy elnézést kérek, mit tetszik errefelé csinálni? A fehérvérsejt megtisztítja a szervezetet a behatoló, idegen entitástól. Nem tesz fel kérdést, nem mérlegel, nem vár ki; cselekszik.

Elbarikádozott BLM-szobor. Fotó: Szennyes Krisztián, Vasárnap.hu

Rendben, némi gondolatkísérletet saját magunkban egy dolog megér. Mégpedig az, hogy a közép-európai fájdalomra – 1956-ot követően – mikor volt kíváncsi a világ?

Mikor láttunk Baltimore-ban vagy New Yorkban, Londonban, Párizsban és Újdelhiben tiltakozásokat a székelyek elnyomására reagálva? Hol égtek fáklyák a délvidéki magyarokat ért atrocitásokat követően? Kik térdeltek a kárpátaljai nemzettestvéreink sorsát látva?

Nem érdekli a világot, ami saját, önző, szubjektív szemszögükből nézve érthető is. Mindenkinek a maga fájdalma a legfájdalmasabb, mit kell ezen magyarázni? Mi közünk nekünk ahhoz, hogy mi történt tavaly az USA-ban? Elhiszem és átérzem a szenvedést, de mit érdekel ez a sorskérdés? Önző vagyok. A keresztény és magyar fájdalom érdekel, azért, mert keresztény és magyar vagyok. Nem osztozom a kolonizáló nemzetek agybajig jutott lelkiismeret-furdalásában, mert Ferenc József-földön kevés jegesmedve élete ment tönkre miattam.

Nem érdekel az sem, hogy az Egyesült Államokban hogyan verik szét a saját társadalmukat. Illetve csak annyiban érdekel, amennyire a hazámat és a hitemet érinti. Ideje mindenkinek felnőnie és felesleges nem jóemberkednie, mert az áldozati póz a csajoknak sem jön be.

Nem tűrjük tovább, hogy Magyarországot gyengítsék

Nekünk azzal kell foglalkoznunk, ahogy Magyarországot próbálják mérgezni és tönkretenni. És visszautalva egy szervezet öntisztító folyamatára, erélyesen kell fellépni. Minimum úgy, ahogy hazafiak a provokatív ocsmánysággal szemben eljártak: letakarták, leragasztották, nem engedték, hogy ezzel szembesülhessenek az emberek.

Ez egyszer nagyon kérem a baloldalt, higgye el nekem: nem fogunk abban egy pillanatot sem elfáradni, hogy az ilyen keléseket megtisztítsuk. Amikor pedig újra és újra provokálni akartok, akkor mi újra és újra kiállunk és azt mondjuk, eddig és ne tovább. Akkor is, ha ezen a Washington Post hisztériázik, akkor is, ha Jakab Péter, akkor is, ha a világ összedőlni igyekszik a fejünk felett.

Nagyon sokat és nagyon sokáig engedtünk ezeknek az erőknek, de itt és most megálljt parancsolunk. Mondom még egyszer, lehet próbálkozni, ti fogjátok előbb feladni.

Ez nem az az ország és ez nem az a társadalom. Közép-Európa nem hagyja magát. Mint ahogy a cseh és lengyel válogatott nem térdelt le a vb-selejtező meccsein, mint a megfélemlített walesiek és angolok, úgy Magyarország egyetlen közterületén sem tűrjük el az ilyen típusú provokációt. A kutya ürüléke akkor is ürülék marad, ha cukormázat kensz rá és műalkotásnak nevezed.

Egy dologban hibáztunk: hogy nem léptünk sokkal hamarabb. Ám ha valamiben a normalitás össze tud fogni, ha lehet nemzeti minimum hazafiak és hazafiak között, az az, hogy eddig és ne tovább. Például nem tűrünk meg bizonyos zászlókat középületeken és ha valami fatális véletlen folytán azt éri vegzálás, aki ez ellen tesz, akkor összedobjuk a büntetését. A sok eset közül hoztam egyet, megmutatja a valódi, a legminimálisabb nemzeti egységet.

Oké és hogyan tovább? Nincs hátrálás, nincs bocsánatkérés és nincs eltartott kisujjal pózolás. Legyen már eszünk és legyen helyén a szívünk! Egyébként nincs kétségem afelől, hogy ez így is lesz és percei vannak hátra a ferencvárosi pörsenéseknek.

 

Trombitás Kristóf

A szerző további írásait ide kattintva olvashatják.

Thürmer Gyulától Döglégy Zoliig tart a normalitás tábora

LMBTQ-nyilatkozattal vonna el pénzeket Magyarországtól és Lengyelországtól az EP

Iratkozzon fel hírlevelünkre