A Telex egy cseh milliárdos propagandalapja

Emlékeznek még, mikor pár hónappal ezelőtt a heccsajtó egy része rituális táncot járt, mondván, a magyar kormány TáMoGaT eGy HoMoFóB pOrTáLt!? Millió és millió forinttal járul hozzá a végrehajtó hatalom, hogy nagyüzemben nyomassák a kirekesztő propagandát, kik is? Ja, igen: mi, a Vasárnap.hu. Ebből világosan kiderült, megfellebbezhetetlenül, hogy akik bizonyos hatalmi centrumoktól pénzt kapnak, azok kizárólag azért járhatnak így, mert annak a centrumnak az érdekeit szolgálják ki. Nem számít semmi több, se bú, se bá, a lepel lerántásra került!

Forrás: telex.hu

Ebben a tapicskolásban örömmel vett részt a Telex is, pontosan szemlézve az alapvetően a 444 által tollba mondott butaságokat. És erre fel mi történik? Hír érkezik róla, hogy a Telex egy cseh milliárdostól, Zdeněk Bakalától mintegy 200 ezer eurót, azaz 70 millió forintot kapott. Hogy mire fel? Ugyan, semmire! Hiszen a Telex vezetősége azt is bejelentette, hogy ezért cserébe Bakalának semmi sem jár, se részesedés, se szívesség, szó szerint semmi. Értik, ugye? Ez pusztán támogatás, amivel a cseh mágnás szimpátiájáról biztosítja a független magyar sajtót.

Vegyük ezt át: a Vasárnap.hu támogatást kap a magyar kormánytól, minekutána kettejük kommunikációja bizonyos stratégiai pontokon azonos. A reakció? Propagandalapot működtet a kormány! Faliújságként használják a portált! A minisztériumokból lediktálják, mit kell mondani, ők pedig megírják!

Nézzük tovább. A Telex támogatást kap ettől a bizonyos cseh üzletembertől. A reakció? Teljesen rendben van, így maradhat életben a független média! Szükséges az alamizsna, hogy mindenkoron lehessen másik! Ez az európai szolidaritás a mindennapokban!

Önök esetleg észrevesznek némi részrehajlást? Felsejlik önökben, hogy a kettős mérce megint tort ül?

Talán arra gondolhatnak, hogy miután pontosan ugyanaz, ugyanúgy történik mindkét lap esetében, a tiszta ész logikájával szemlélve nem elképzelhető, hogy más és más konklúziót vonhassunk le a megítélését illetően?

Teljesen nyilvánvaló, hogy mint mindenben, a heccmédia ebben is hülyének néz minket. Azt hiszik, hogy beadhatják nekünk, hogy homlokegyenest eltérő módon ítéljünk meg egyazon fénytörésbe eső dolgokat.

Nem függetlenek vagytok, hanem propagandisták

Miből állna a Telexnek bevallania, hogy igen, azért kapják ezt a pénzt, mert Zdeněk Bakala politikai véleményét nagyrészt lefedi a saját tevékenységük, ezért érthető, hogy hasonlót a hasonló támogatja? Miért kell újra és újra elhazudni ezt a függetlenség és objektivitás nevezetű bohózatot, ami soha, sehol nem létezett? Nincs olyan újságíró, akinek ne lenne véleménye, aki csak úgy létezne a mindenségben, vak szemekkel bolyongana a sötétségben, soha, semmiről sem tudomást véve, nem feldolgozva, világnézetet egyszer sem szülve saját maga részére. Ezt a kamut az Index vezetésével évtizedekig lehetett nyomatni, de a magukra valamit adó balosok is felfedezték már, hogy ezzel a baromsággal csak magukat hozzák kényelmetlen helyzetbe.

Mert ők maximum a tényektől és a valóságtól függetlenek, amikor azt hazudják a képünkbe, hogy ab ovo függetlenek.

Ezért én teljes joggal mondhatom, hogy a Telex egy cseh milliárdos propagandalapja, akik pontosan annyit és úgy fütyülnek, ahogy az Zdeněk Bakalának meg magyarországi érdekeltségeinek megfelel. Üdv a klubban, propagandisták!

 

Trombitás Kristóf

A szerző további írásait ide kattintva olvashatja.

Elkezdtünk fájni, és ennél csodásabb dolog nem is történhetett volna

Nincs több „drága Bolgár úr”

Iratkozzon fel hírlevelünkre