3:3 a vége – ilyen volt a magyar-lengyel

A magyar válogatott nekiveselkedik a világbajnoki selejtezősorozatnak. A hosszú széria első mérkőzésén Budapesten Lengyelország legjobbjai ellen kell bizonyítania Marco Rossi legénységének. Kövesse velünk a válogatott mérkőzését folyamatosan frissülő hírfolyamunkban!

A riporter: Vágvölgyi Gergely

Megkezdődik a magyar férfi labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezősorozata. A nemzeti csapattal szembeni elvárások érzékelhetően megnőttek, mióta az olasz Marco Rossi által irányított csapat remek játékkal kijutott az Európa-bajnokságra, a Nemzetek Ligájában pedig meglepetésre magasabb szintű csoportba küzdötte fel magát. 

A magyar válogatott csoportjában Lengyelország, Anglia, Albánia, Andorra és San Marino szerepel még – a lista eleje azt sejteti, bravúr lenne a kvalifikáció. Mi azonban legyünk optimisták!

Az első mérkőzést hazai pályán, de zárt kapuk mögött játszhatjuk a Puskás Arénában, Budapesten. A játékvezető Felix Brych

 

Vége, 3:3. Mivel 2:0 és 3:2 arányban is vezettünk, talán csalódás lehet az iksz. Jól játszottunk, de kis kihagyás is elég volt, hogy elolvadjon az előny. Egy papíron jóval erősebb Lengyelország ellen játszottunk döntetlent, de még hiányozhat ez a 2 pont. Ugyanakkor a játék meggyőző volt, a lelkesedéssel, akarattal nem volt gond. San Marino, majd Andorra következik idegenben, két kötelező győzelem.

94. perc:Fiola Attilát második sárga lappal kiállítja a játékvezető.

91. perc: Veszélyes beadás jobbról, Szalaitól, de pontatlan kissé.

Letelt a rendes játékidő, a hosszabbítás 4 perc.

87. perc: Egy szabadrúgás után Lewandowski messziről, bravúros mozdulattal küldte kapura a labdát, de célt tévesztett. Néhány perc vissza.

82. perc: 3:3 – megvillant a lengyelek legjobbja, Robert Lewandowsi. Szép gólt rúgott, kár, hogy ellenünk.

Belül az utolsó tíz percen (plusz hosszabbítás). 

81. perc: Csere: Kalmár helyett Sigér.

78. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! EZAZ!  WILLY ORBÁN! Ahogy az imént jeleztük, keményen harcolunk, nem adjuk fel. Beívelés után Willy Orbán fejjel volt eredményes, ismét vezetünk! 3:2!

77. perc: Termelgetjük most a szögleteket, harcolunk a harmadik gólért.

72. perc: Magyar csere: Sallai Roland helyett Varga Kevin a pályán.

67. perc: Távoli, gyengécske lövést véd könnyedén Gulácsi. Sok dolga eddig nem volt a magyar kapusnak, a két gólról egyáltalán nem tehetett, kiszolgáltatott helyzetekben kapta őket.

Huh, ezért milyen kár volt. Amiért egy órán át keményen küzdöttünk, az két perc alatt oda. De van még 25 perc a mérkőzésből, mindent bele!

61. perc: Egyenlít Lengyelország. Eladtuk a labdát, sakk-matt helyzetet használ ki Józwiak.

60. perc: Szépít Lengyelország. A jobbról érkező labdát a kapu közvetlen közeléből lövik be.

58. perc: Távoli lövéssel próbálkoznak, de messze elkerüli a kaput. Lengyel “sorcsere” az edzői reakció az első egy óra teljesítményére (hármat is cserélnek).

És akkor mostantól Lengyelországnak kockáztatnia kell…

52. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! 2:0! Folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani a lengyel kaput, agilis és kitartó munkát végeztünk a térfelükön, az elvesztett labdát is visszaszereztük. Kisebb kavarodás után egy lecsorgó labdából sikerült megdupláznunk az előnyünket. Szalai Ádám volt eredményes.

50. perc: A félidő első támadása is a lengyeleké, de veszélyes szituáció nem alakult ki.

46. perc: A második félidőt Lengyelország kezdte.

Érkeznek a csapatok a folytatáshoz, hamarosan ismét útjára indul a labda.

Az öröm pillanatai Budapesten, a Puskás Arénában. Az első félidő legfontosabb mozzanatát követően a magyar válogatott játékosai ünneplik a vezető találat megszerzését.

Sallai Roland, a gólszerző (k) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen a Puskás Arénában, Budapesten 2021. március 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Véget ért az első félidő. Vezetünk Lengyelország ellen, jó játékkal, elismerést érdemlő produkcióval. A lengyelek nehéz ellenfélnek bizonyulnak, ahogy arra számítottunk, de mezőnyfölényükkel nem tudtak élni. Veszélyes támadásokat vezettünk, kaput eltaláló lövést csak a magyar csapat jegyez egyelőre.

Egy perc a hosszabbítás. Ezt már ki kell húzni.

Lassan véget ér az első játékrész. Izgalmas, jó iramú mérkőzés!

40. perc: Fiola Attila hatalmasat játszik, a sokadik nagy mentését mutatta be. Heroikus küzdelem.

34. perc: Nagy lehetőség adódott: Lovrencsics remekül szaporázta jobb oldalon, lendületből érkezett a tizenhatos jobb oldalához, ahonnan laposan középre adta az érkező Szalainak, de a labda végül az alapvonalon túlra került. Szép helyzeteink vannak!

Éppen arra a kapura támad a magyar csapat, amely mögött a rendezők hatalmas nemzeti zászlóvá alakították a lelátót. A piros székekkel nem volt sok dolguk, a középső széksorok fehér, az alsók zöld “ruhát” kaptak ma estére. Szép látvány!

33. perc: Továbbra is magabiztos a magyar védelem, elégedettek lehetünk. A lengyelek építkeznek, de idegeskednek is.

Éppen fél óra telik el a mérkőzésből, amikor Lengyelország végezhet el szögletet. Sallait közben ápolni kell. 

29. perc: Fiola szerzett labdát, távolról lőni is tudott, de lövése nem talált kaput.

27. perc: Lengyel fejes a magyar kapu előtt, de mellé. 

25. perc: A labdát 68%-ban a vendégek birtokolják, de kapuralövésből mi mutattunk be többet. Nem utolsó sorban gólból is.

A magyar nemzeti együttes szeptember 6. óta veretlen (akkor Oroszországtól kaptunk ki). Azóta 4 győzelem mellett 2 döntetlen a mérlegünk, ráadásul komoly téttel bíró mérkőzéseken, erős ellenfelek ellen.

19. perc: Lovrencsics Gergő lövését védi higgadtan Szczesny kapus.

18. perc: A lengyelek kitartóan próbálnak építkezni, de vagy egy rossz átadás, vagy egy les, vagy egy magyar blokk akadályozza őket. 

Eltelt a selejtezősorozat első 15 perce. Vezetünk, ami remek hír. Hazai pályán 1987-ben tudtuk utoljára tétmérkőzésen megverni Lengyelország együttesét. Nagyon rég…

A pályára lépő csapatokat hatalmas drapéria fogadta a magyar-lengyel barátság jegyében. A szurkolók között különösen erős ez a kapocs.

A vezető találatunk óta leginkább a vendég csapat birtokolja a labdát. A magyar csapat jól védekezik, folyamatosan lefüleli a labdákat.

9. perc: Fiola szabálytalanságát követően a lengyelek végezhettek el szabadrúgást, ami felejthetőre sikerült.

5. perc VEZETÜNK!!! Fiola Attila remek labdájával Sallai Roland tör a lengyel kapura, majd magabiztosan beveszi azt: 1:0 Magyarország javára. Micsoda kezdés!

1.perc: A mérkőzést a magyar csapat kezdte. Mindent bele, hajrá, magyarok!

20: 43: A csapatok már a pályán, a magyar nemzeti himnuszt énekelhetjük éppen! 

 

 

 

Kiemelt kép: A lengyel Krzysztof Piatek (j2, háttal) gólt rúg, mellette Fiola Attila (k) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen a Puskás Arénában, Budapesten 2021. március 25-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt