Brüsszel el akarja pusztítani a hagyományos értékeket

Brüsszelben jogállamisági zsarolással és szankciókkal akarják elpusztítani a hagyományos értékeket – írta szombaton a közösségi oldalán az igazságügyminiszter. Varga Judit az Európai Bizottság alelnökének nyilatkozatára reagálva úgy fogalmazott: Vera Jourová politikai nyomás alá helyezte az EU Bíróságát. – Voltaképpen döntéshozatalra utasított, amikor elvárásokat fogalmazott meg a kondicionalitás-keresetről ítélkező testülettel szemben – tette hozzá.

Az uniós költségvetés védelmét szolgáló rendelet miatt Magyarország és Lengyelország a múlt héten nyújtott be keresetet. A jogszabály az uniós kifizetéseket jogállamisági feltételekhez köti. A két állam kormányfői már korábban jelezték, hogy az ügyet a luxemburgi székhelyű bíróság elé viszik.
Varga Judit arra kérte a balliberális politikusokat, hogy fejezzék be a hagyományos értékek mellett kiálló államok zsarolását. A miniszter szerint az individuum helyett a közösség, a multikulturalizmus helyett az önálló nemzetállamok, a több száz féle gender helyett a hagyományos férfi-női szerepek jelentik ezeket az értékeket.

MTI

(Kiemelt képünkön: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Igazságügyi Minisztérium közös, Nemzetek Európája elnevezésű karrierprogramjának nyitóünnepségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Széchenyi dísztermében 2020. szeptember 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Iratkozzon fel hírlevelünkre