Sokan támogatják az egyetlen nap alatt árván maradt kislányt, Borostyánt

Már közel kilencmillió forintnyi adomány érkezett az árván maradt hatéves kislány javára, aki egyetlen nap alatt elveszítette mindkét szülőjét COVID-fertőzés miatt. A vidéki gyermeket a baptista közösség felkarolta.

Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere így nyilatkozott, miután értesült a sikeres gyűjtés során összegyűlt összegről: „Mióta családapa lettem, még érzékenyebb vagyok arra, ha gyerekek kerülnek nehéz helyzetbe. Egyedi és megindító tragédia, ami Borostyánnal történt, s ez cselekvésre sarkallt. Örömteli, hogy barátaimmal és zenésztársaimmal felhívhattuk a figyelmet erre a történetre, és számomra is megerősítő megtapasztalni, hogy ebben a mostani nehéz helyzetben is ilyen önzetlenül tudtak segíteni a magyar emberek.”

Az előzmények: február közepén koronavírusban, Győr-Sopron megyében elhunyt egy 46 éves édesapa és csupán órákkal később 34 éves felesége, így árván maradt hatéves kislányuk. A kislány anyai nagyszüleinél került elhelyezésre, akik hálásak minden segítségért. A Baptista Szeretetszolgálatot a család és a barátok keresték meg azzal a kéréssel, hogy nyújtson szervezeti hátteret az adományok fogadásához.

Március 17-ig összesen közel 9 millió forint érkezett be a Baptista Szeretetszolgálat számlaszámaira, amit az árván maradt kislány családja teljes egészében megkap. 

A Baptista Szeretetszolgálat köszöni a támogatók segítségét, Mező Misinek, továbbá Vujity Tvrtkonak, Dobrády Ákosnak, a Road és Hooligans zenekaroknak, hogy ismertségükkel segítették az ügyet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre