Szent Józsefnek tulajdonítják a kettétört repülőgép csodáját

Az 1992-ben Granadában leszállás közben kettétört Douglas DC-9-32-es gép törzse

A spanyol Gonzalo Mazarrasa atya Szent József közbenjárásának tulajdonítja annak az 1992-es granadai repülőgép-szerencsétlenségnek a csodáját, amelynek törzse leszállás közben kettétört, ám a balesetben senki nem halt meg.

Az akkoriban még szemináriumi éveit taposó Mazarrasa Rómában, a Szent József Főiskolán tanult, mikor a szerencsétlenség történt. Éppen a végére ért a harmincnapos, „lehetetlen dolgokért” Szent József közbenjárását kérő imasorozatnak, mikor elért hozzá a hír, hogy a testvére által vezetett, Granadában leszállás közben kettétört repülő szerencsésen földet ért.

„Épp végeztem egy harmincnapos imával, amelyben a lehetetlen dolgokban való segítségért fohászkodtam a szent pátriárkához, mikor a repülő leszállás közben kettétört, közel száz utassal a fedélzeten. A bátyám volt a pilóta.”

A beszámolók szerint a 94 utasból csupán 26-an sérültek meg, és halálos áldozat egy sem volt. A spanyol médiában azóta is csak „csodarepülőként” emlegetik az esetet.

Az 1992-ben Granadában leszállás közben kettétört Douglas DC-9-32-es gép törzse

Az 1992-ben Granadában leszállás közben kettétört Douglas DC-9-32-es gép törzse

A Hozana nevű katolikus közösségimédia-oldalon Mazarrasa felemlegette a történetet, kiegészítve azzal, hogy az eset mennyire megerősítette kapcsolatát Szent Józseffel, „akinek oly nagy a szava Isten trónusa előtt”.

Mazarrasa atya elmondta, hogy abban az évben még egy harmincnapos imába is belefogott, Szűz Mária közbenjárását kérve, amit azóta is minden évben elvégez.

 

Kiemelt képünk forrása: Bureau of Aircraft Accidents Archives

Iratkozzon fel hírlevelünkre