Székely János püspök is koronavírusos

„Tudomásunk szerint csütörtökön már tünetei voltak, egy pénteki egyházi rendezvényen nem tudott részt venni” – jelentette a VAOL vas megyei hírportál.

Az egyházmegye sajtóreferensének beszámolója szerint Székely János megyés főpásztor jelenleg otthonában tartózkodik, és nem tart kapcsolatot senkivel. 

Állapotáról egyelőre semmit nem tudni, hétfőn azonban megtartotta a havi online rekollekciót az egyházmegyében szolgáló papok számára, így többen abban reménykednek, hogy betegsége enyhébb lefolyású lehet, és hogy az állapota javulóban van.

Székely János püspökatya a hétvégén nagyböjti triduumot tartott volna a budafoki Szent Lipót templomban. Egyelőre nincs értesülésünk arról, hogy elmaradnak-e a lelkigyakorlatos beszédek. A programot egyébként a templom korlátozott befogadó képességére, illetve a legújabb korlátozásokra hivatkozva online tervezik közvetíteni.

A püspök a Covid-19 magyarországi felfutásának kezdetén a világban sokkal régebben jelen lévő, sokkal nagyobb tragédiákkal járó egyenlőtlenségekre figyelmeztetett: „A koronavírus azért foglalkoztat minket, mert a saját életünket veszélyezteti, eközben hat másodpercenként éhenhal egy gyermek.”

 

Az igazi szájmaszk a szavainkra ügyelő figyelem – Székely János püspök a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre