Banglades a világ 31. legveszélyesebb országa a keresztények számára, de legalább van transznemű híradósa

Ez utóbbi pedig már bőven elég a 444-nek ahhoz, hogy követendő példaként állítsa a magyarok elé a dél-ázsiai államot.

Valóságos örömtáncot járt a 444.hu a hír hallatán, miszerint debütált Banglades első transznemű híradósa. A portál igazán megható és kicsit sem elfogult cikkben számolt be az örömteli eseményről, amely kétségkívül bangladesiek millióinak a mindennapjait fogja szebbé varázsolni, hiszen mégiscsak jobb szájízzel ül le a tévé elé az egyszeri dél-ázsiai, ha tudja, hogy transznemű a bemondó.

A 444 a hír facebookos megosztása kapcsán is egyértelművé tette, hogy a bangladesiek bizony sokkal haladóbbak, mint a türhő paraszt mucsaiak.

„A magyar tévécsatornák ettől még elég messze állnak”

– írták a cikk fölé. 

forrás: Facebook

Banglades egyébként olyannyira mintaállam, hogy az Open Doors 2021-es riportja szerint a világ 31. legveszélyesebb országa a keresztények számára. A Bangladesben élő mintegy kilencszázezer Krisztus-hívőnek

naponta kell szembesülnie azzal, hogy a hite miatt üldözik, megbélyegzik, börtönbe zárják.

Főleg azok vannak életveszélyben, akik az iszlámról tértek át a keresztény vallásra. 

A 444 kedvenc dél-ázsiai országában ráadásul egyre csak romlik a helyzet, az Open Doors szerint Banglades 2018-ban még „csak” a világ 48. legveszélyesebb állama volt a keresztények számára.

Ám ha az üldözött keresztények sorsa nem is érintené meg túlságosan a belpesti szalonok népét, az általuk ajnározott, a világ államait a szabadságjogok és a demokrácia szintje szerint rangsoroló Freedom House szerint sincs minden rendben Bangladesben – transznemű híradós ide vagy oda.

A szervezet legutóbb a maximális 100 pontból mindössze 39-et adott a dél-ázsiai országnak, amely így a részben szabad országok közé került.

Ezzel szemben az elmaradott, középkori viszonyok jellemezte Magyarország 69 pontot kapott. Pedig nálunk még transznemű tévébemondó sincs.

Horváth Tamás

 

Ennyit erről: Pakisztán hamarabb mond igent a transzgenderre, mint a keresztényekre

Milyen mélységekbe süllyed még a 444 (és kommentszekciója)?

Közel 50 millióval több keresztényt üldöznek a Földön, mint tavaly

 

Kiemelt képünk forrása: BBC

Iratkozzon fel hírlevelünkre