Itt a tavasz, kezdődik a migránsszezon

Péntektől vasárnapig 428 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 213, szombaton 117, vasárnap 67, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. A román határszakaszon 31 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 1255 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az a katonák és rendőrök. A megelőző héten – február 15-től 21-ig – a feltartóztatottak száma 661 volt. A román és horvát határszakaszon 88 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 24 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön rendőrök vizsgálnak 2020. január 18-án Röszkénél egy gumicsónakot, amellyel szíriai határsértők próbáltak Szerbiából Magyarországra jutni a Tiszán öt szír határsértő január 17-én késő este. MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre!