Farkas Gáborral folytatódik az MVM koncertsorozata

A Liszt-díjas művész március 3-án megrendezett koncertjén elsősorban Schubert művek és Schubert-Liszt átiratok szólalnak meg.

Farkas Gábor generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoristája, a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese, a világ legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Számos szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. Legújabb felvétele Chopin Balladáit és Impromptujeit tartalmazza a Hungaroton kiadásában.

Eddigi pályafutását Liszt- és Junior Prima díjjal ismerték el, megkapta az Aoyama Music Awardot, és a Steinway Artist cím birtokosa is egyben.

Farkas Gábor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetője a 2020/21-es tanévtől, valamint mostantól ő irányítja a Doktori Iskola Billentyűs és Akkordikus alprogramját is.

A online, élőben közvetített koncertre az interneten lehet jegyet váltani. Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és jegyvásárlók díjmentesen nézhetik és hallgathatják meg a koncertet, ezen a linken található kérdőív kitöltését követően. Az ingyenes csatlakozást biztosító kérdőív kitöltésének határideje március 1-je 23 óra.

(MTI)

 

Kiemelt képünk forrása: Farkas Gábor/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre