A keresztyén tartalmakat is cenzúrázzák a techóriások

„Önkényuralmi módszerekkel operál az egyik legnagyobb közösségi média”; „a nagy techcégek fatvát adtak ki Donald Trumpra”; „a hosszú kések éjszakája lesújtott a jobboldali nyilvánosságra”, „tombol a kettős mérce”; „az új online platformok alapjaiban rajzolták át a nyilvánosság szerkezetét”; „az európaiak elutasítják a techóriások önkényes cenzúráját”.

Manapság már napi szinten találkozhatunk arról szóló hírekkel, hogy valamelyik globális techóriás épp letilt vagy felfüggeszt egy jellemzően jobboldali, konzervatív, keresztyén hátterű szervezetet, személyiséget, majd törli az általa megosztott üzeneteket is. Ennek köszönhetően lassan eltűnnek a közösségi média felületeiről a keresztyén, élet- és családvédelmi tartalmak. Vagyis mindaz, ami ellentétes a világot sötét felhőként beborító genderideológiával.

Pár éve még Észak-Koreából, Kínából és más, a cenzúrát reflexből használó államokból érkeztek efféle hírek. És akkor nem lepődtünk meg. Ma viszont hüledezve, kesernyés fintorral figyeljük, hogy a keresztyénüldözés borzalmai éppen az általunk sokáig demokratikus berendezkedésűként tisztelt világban egészülnek ki a digitális cenzúrával és tiltással.

A világ techóriásai a szólásszabadság népszerű tartalomszolgáltatóiból istent játszó genderideológusok lettek, akik kizárólagosságban gondolkodnak, minden más véleményt elutasítanak, és egyre inkább valami furcsa, embertelen, szélsőségesen szabados ideológiai szemüvegen keresztül szemlélik a világot.

Pedig ezekre a platformokra hosszú ideig úgy tekintettünk, mint a szabad véleménynyilvánítás eszközeire. Ők viszont ma már úgy vélik, hogy jogukban áll egyre szélsőségesebbé váló világnézetüket ráerőltetni a felhasználók millióira. Digitális világrendőrként terjesztik platformjaikon az általuk kizárólagosnak tartott világnézetet, és ezzel párhuzamosan egyre kevésbé tűrik és egyre inkább tiltják mindazt, ami más – ami a hagyományos zsidó-keresztyén civilizáció értékeit képviseli.

Nem csoda, hogy mi, kelet-európaiak, akik megszenvedtük a kommunizmus zsarnokságát, keresztyénüldözését, embertelenségét, zsigerből elutasítjuk ezeket a neobolsevik gyökerű áramlatokat, még ha azok most nyugatról jönnek is.

A techóriások egyre inkább kiteljesedő, szorongató cenzúrája, szemünk előtt kirajzolódó mátrix-világa sokunkat a Kádár-rendszer híres-hírhedt „három T” alapú, tűr-tilt-támogat alapozású kultúrpolitikájára emlékeztet. Meg talán arra is, hogy az istennek hitt állóképek előbb-utóbb a porba hullnak.

Éppen ezért már most tudjuk, hogy a techóriások mátrix-világa sem lesz örök életű.

 

Fábián Tibor

 

Kormánypárti EP-képviselők: A technológiai óriáscégek nem lehetnek a nyilvánosság döntőbírái

Meghosszabbította Trump tiltását a YouTube

Jézus és Szűz Mária pornográf jellegű ábrázolása sem sérti az Instagram közösségi irányelveit

Iratkozzon fel hírlevelünkre