A Toyota főműsoridőben áll ki az emberi élet értéke mellett

Ritka, hogy egy mamutcég ilyen missziót teljesítsen. A Super Bowl-t nem akármilyen idősávban és nem akármilyen csatornán közvetítik. Ez minden idők legnézettebb sportműsora, így az ott futó hirdetéseket nyugodtan lehet hívni a reklámok reklámjának. Ide készült a Toyota megindító kisfilmje, amely a világ legsikeresebb paralimpikonjának, a 28 éves Jessica Longnak az életét mutatja be néhány sokatmondó képkockában, s történetén keresztül az örökbefogadás csodájáról mesél nekünk.

Egy úszó halad előre a vízben,, az élet sodrásában, kitartóan megy előre, legyőz minden akadályt, pedig nincsenek lábai. Elúszik életének legdrámaibb pillanatai mellett, a születése mellett, ahol egy ritka rendellenes betegséggel látta meg a napvilágot, s a lábait amputálni kellett. Elhalad az első lépéseit megtevő aprócska gyermek mellett, aki mankóval, fogát összeszorítva küzd minden egyes lépésért. A sportoló mellett, aki megmutatta a világnak, hogy mindent lehet, csak akarni kell. Majd reményteli tekintettel megérkezik útja végéhez, a leendő szülei elé, akik, bármilyen is legyen, elfogadják – és várják a pillanatot, hogy magukhoz ölelhessék.

A kép forrása: YouTube

A film másik történetszála egy házaspárról szól. A párnak minden álma, hogy örökbe fogadjon egy gyermeket, mert sajátjuk nem lehet. Megérkezik a várva várt hívás a hivatalból, itt az idő, valakit magukhoz vehetnek, de egy rideg hang előre szól: nem lesz könnyű. A gyermek hátrányos helyzetű, lábát amputálni kellett. A nő a vonal végén kővé dermed, nem válaszol. De nem azért, mert egy percig is elgondolkodna az örökbefogadáson a beteg gyermek miatt, hanem azért, mert küzd a könnyeivel, hogy megadatik neki, hogy végre anya lehessen. „Nem lesz könnyű élete, de csodás lesz” – hangzik az elérzékenyült nő válasza. A teljes elfogadásról szól ez pillanat. Az emberi élet értékéről, amely nem a külsőségekben rejlik.

Az úszónő mosolyog, a lelátókon pedig felcsendül a tapsvihar. Taps a kitartó küzdelméért és sikeréért. Taps a krisztusi magatartásért, amelyről a szülők tanúbizonyságot tettek és taps az életnek, amely minden akadályon át, utat tör magának.

A kép forrása: YouTube

Jessica Long a legsikeresebb paralimpikon a világon; Szibériában született, egy olyan betegséggel, amely miatt mindkét lábát elveszítette. Lábainak amputálása után, 13 hónaposan örökbe fogadta egy amerikai pár: Beth és Steve Long. A kislány azért került árvaházba, mert a vér szerinti anyukája még túl fiatal volt ahhoz, hogy felnevelje. Long 4 paralimpiai játékon indult és 23 érmet nyert, amelyből 13-at az első helyért kapott. Annak ellenére, hogy lábait elvesztette, rengeteg sportágban kipróbálta magát – és jól teljesített. Élvezte a gimnasztikát, a jégkorcsolyát, a biciklizést és az úszást is.

„Nem bántam meg semmit. Úgy hiszem, ez mind Isten tervének része volt. Édesanyámat pedig szeretem annak ellenére, amit tett” – nyilatkozta a paralimpikon, mikor 21 év kihagyás után végre találkozott az igazi édesanyjával.

A Toyota a reklámját a következő hitvallással zárja: „Hiszünk abban, hogy reménység és erő ott lakozik mindannyiunkban.”

Forrás: Christian Post

 

Kisfaludy Nóra

 

Egy megindító animációs film az apaságról

És akkor a Down-szindrómás srác megcsinálta az Ironmant!

Down-szindrómás édesapjának köszönheti az egyetemista, hogy az orvosira jár

 

Kiemelt képünk forrása: YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre