Ékes Ilona: a kormány megteremtette a lehetőséget a családok talpra állásához

A kormány „hihetetlen munkát végezve” igyekezett megteremteni a lehetőségét annak, hogy az országgal együtt a családok is talpra tudjanak állni - jelentette ki az Európai Regionális Szervezet (Ergo) nevű hazai szerveződés elnöke az M1 aktuális csatornán.

Ékes Ilona azt mondta: a Fidesz 2010-ben csődközeli, adóságokkal agyonterhelt, családellenes intézkedésekkel sújtott országot vett át, de jelenleg óriási segítségeket kapnak a családok és a jegyespárok. A volt fideszes országgyűlési képviselő örvendetesnek nevezte, hogy a felsőoktatásban tanulókra is kiterjesztették a családtámogatás igénylésének lehetőségét.

Az Ergo civil szervezetként már a 2010-es évek elején a Nők a nemzetgazdaságban – Látható és láthatatlan munka címmel olyan programot indított, amelyben összefoglalták, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy a nőknek ténylegesen ne kelljen választaniuk a család és a karrier között

– idézte fel. Szükségesnek tartották például a családok életéhez alkalmazkodó rugalmas munkavállalási lehetőségek kialakítását, valamint egy biztonságos, napközis és bölcsődei gyermekellátó intézményrendszer kiépítését – ismertette Ékes Ilona, hangsúlyozva, hogy a kormány nagy eredményeket ért el ezeken a területeken.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Ékes Ilona fideszes képviselő felszólal a Bethlen Gábor Alapról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2012. november 21-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre