Már írni is tilos a transzneműségről Amerikában

Csupán elmagyarázta a portál, hogy mit is jelent az, ha valaki transznemű nő – azaz egy férfi, aki nőnek tartja magát. A Twitter szerint azonban ez sérti a szabályokat, így felfüggesztette a fiókot, amíg el nem távolítják a bejegyzést – számolt be a V4NA.com.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Joe Biden új amerikai elnök néhány órával beiktatását követően máris egészségügyi miniszter-helyettesnek jelölte Rachel Levine-t, egy transznemű nőt. A hírt megírta a The Daily Citizen is, ahol úgy fogalmaztak, hogy Rachel Levine „egy transznemű nő, azaz egy férfi, aki nőnek tartja magát”. Ez azonban nem tetszett a Twitternek, így a keresztény Focus on the Family szervezet kiadványának az oldalát felfüggesztették – adta hírül a V4NA.com.

Mint írják, a Twitter szerint a poszt megszegte a gyűlöletes magaviseletre vonatkozó szabályokat. Egy emailben azt írták a The Daily Citizennek, hogy nem szabad gyűlöletet szítani a felületen, megfenyegetni vagy zaklatni embereket például az etnikai hovatartozásuk, a nemi identitásuk vagy a szexuális orientációjuk alapján. Arra is figyelmeztették a portált, hogy a sorozatos szabályszegések miatt véglegesen felfüggeszthetik a fiókjukat.

A The Daily Citizen szerint azonban ők csak elmagyarázták az olvasóiknak, hogy mit is jelent az, ha valaki transznemű nő, és egyáltalán nem szítottak gyűlöletet. Sőt,

a portál véleménye szerint valójában őket diszkriminálja a Twitter vallási alapon a fiók felfüggesztésével.

Emiatt fellebbezést is nyújtottak be a Twitter döntése ellen, amit azonban nem fogadott el a közösségi oldal. Helyette azt mondták: egészen addig felfüggesztve marad a fiók, amíg el nem távolítják a problémás bejegyzésüket.

Beiktatása után néhány órával már a genderlobbinak hódolt Biden

Forrás: V4NA.com

(Kiemelt képünk forrása: pennstatehealthnews.org)

Iratkozzon fel hírlevelünkre