Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása kezdődik Iváncsán

A koreai központú SK Innovation bejelentette, hogy Magyarországgal együttműködésben új akkumulátorgyárat építenek Iváncsán. 

A 30 GWh teljesítményű gyár (összehasonlításképpen: a nevadai Tesla gyár 35 Gwh teljesítménnyel rendelkezik) az elkövetkező években, Európában várható elektromosjármű-piac robbanásszerű növekedését kívánja kiszolgálni, amellyel Magyarországnak vezető szerepe lesz a szegmensben.

„Aki az elektromosautó-ipart megnyeri magának, az a jövőt nyeri meg”– hangsúlyozta a beruházás péntek délelőtti bejelentésekor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az SK Innovationnek eddig két gyára van Európában, mindkettő Komáromban. A harmadikat Iváncsán építik fel, a térségben 2500 új munkahelyet teremtve. Az SK Innovation vezérigazgatója kijelentette, hogy mindenben igyekeznek hozzájárulni Iváncsa térségének fejlesztéséhez.

Az elektromos autók terjedését a világjárvány sem vetette vissza Európában, a mostani beruházás pedig Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását jelenti. Szijjártó Péter köszönetét fejezte ki annak az 1600 komáromi és Komárom-környéki munkavállalónak, akik teljesítményükkel meggyőzték az SK Innovationt, hogy megéri Magyarországon további beruházásokat végezni.

Vasárnap.hu/Varga Gergő Zoltán

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre