BRÉKING: Közzétették a Lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozó Himnuszát

A Katolikus Ifjúsági Világtalálkozókat Szent II. János Pál pápa indította útjára a katolikus egyházban. 2023-ban a világméretű találkozó Liszabonban kerül megrendezésre. Az esemény meghívó dalát közzétették a rendezvény hivatalos csatornáin. A dal pap szövegírója és a zeneszerző is nyilatkozik a nyilvános videóban. A találkozó mottója a Lukács evangéliumból vett idézet: „Mária még ezekben a napokban útnak indult, és a hegyekbe sietett” (Lk 1,39).

A mindenkori Szentatya a világtalálkozók előtt üzenetet tesz közzé, amelyben többek között meghatározza a következő összejövetel mottóját. Az esemény középpontjában a Jézussal és a Szentatyával való találkozás áll, aki maga mutatja be a záró szentmisét. Hagyományosan ennek keretében jelenti be a következő találkozó helyszínét.

A világtalálkozók mottójához rendszeresen kapcsolódik himnusz is, amely az esemény üzenetét viszi el az egész világra, különböző nyelvekre lefordítva. João Paulo Vaz atya a 25 éves papi jubileumára írta a dal szövegét, amelynek megzenésítésében Pedro Ferreira működött közre, aki 13 évesen már zenével foglalkozott, és ma zenetanárként tevékenykedik.

„Amikor telefonon értesítettek arról, hogy az én dalomat választották a találkozó himnuszává, egyszerűen teljesen betöltött ennek a hírnek az öröme, és hirtelen nem érzékeltem magam körül semmit és senkit. Ez azért lehetett, mert a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozónak nagy jelentősége van az életemben” – vallotta meg a dalszerző atya.

„Elindulunk, hogy megérkezzünk arra a helyre, ahol Máriával találkozhatunk, hogy hozzá hasonlóan az Atya akaratát szolgáljuk, hogy Jézussal lehessünk” – üzeni a dal fülbemászó latin popos zenei köntösbe öltöztetett strófája.

 

Dögös dicsőítő rock and roll az apácáktól

Szent II. János Pál pápa nagyra értékelte a rockzenét

Ha irgalmat őriz a szív… – A krakkói Katolikus Ifjúsági Találkozó himnusza

 

A kiemelt képünk forrása: a találkozó honlapja

Iratkozzon fel hírlevelünkre