Palánki Ferenc püspök: Éljünk az oltás adta gyógyító lehetőséggel!

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök körlevélben buzdította a híveket, hogy éljenek az oltás adta gyógyító lehetőséggel. Az elmúlt vasárnap során minden szentmise után felolvasott püspöki üzenet hátterében Ferenc pápa „Vakcinát mindenkinek – 20 megjegyzés egy igazságosabb és egészségesebb világért” címmel 2020. december 29-én megjelent dokumentuma áll.

„A dokumentum rámutat a jelenlegi pandémiás helyzet súlyosságára és felhívja figyelmünket a keresztény ember erkölcsi felelősségére. Örömmel tapasztaltam, hogy ez a közös felelősségvállalás megmutatkozott az egészségügyi szabályok betartásában – kézfertőtlenítés, maszkviselés, szociális távolság megtartása – mely viszont most a vakcina megjelenésével újabb szintre kell, hogy lépjen” – fogalmazott a katolikus püspök.

A debrecen-nyíregyházi egyházmegye főpásztora Ferenc pápa indoklását idézve hangsúlyozta: „Többes számban kell gondolkodnunk, és ez azt is jelenti, hogy fel kell vállalnunk továbbra is a felelősséget, egyéni és a kollektív módon is a koronavírus elleni harcban”.

„Péter utódjával együtt, magam is buzdítom a Paptestvéreket és a Híveket, hogy éljünk az oltás adta gyógyító lehetőséggel, hogy ne kelljen még több testvérünket elveszíteni, hanem tudjunk tovább haladni azon az úton, melyre a Gondviselő meghívott” – összegezte üzenetét Palánki Ferenc.

 

Ahol Isten dicsősége, ott a mennyország – Palánki Ferenc püspök a Vasárnapnak

Palánki Ferenc püspök: Európát elérte az Isten nélküli létezés állapota

Iratkozzon fel hírlevelünkre