Nógrád megye díszpolgára lett Palánki Ferenc megyéspüspök

Elhivatott nógrádiakat díjaztak Nógrád megye ünnepén Kazáron. Az ünnepi közgyűlésen számos díjat adtak át, többek között a Csesztvéről származó Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök díszpolgári címet kapott Nógrád megyétől.

Az ünnepi vármegyei közgyűlésen Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke is tiszteletét tette és megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel.

Emlékezetünk az identitást szolgálja. Nem mindegy azonban, hogy kikre és milyen eseményekre emlékezünk. A Madách-emlékév kapcsán fel kell idézni Az ember tragédiája című művet. Annak utolsó mondata – mely így hangzik: Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál! – reményt ad a jövőhöz. Gyermekeink érdekében küzdenünk kell, soha fel nem adni és bízni a gondviselésben.

– fogalmazott az MKDSZ elnöke. A vármegyenap a Nógrádiak identitásáról szól, arról, hogy mit tartunk fontosnak, miket gondolunk és mire vagyunk büszkék – húzta alá Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. 

Egyenes derék, felemelt fej, csibészes mosoly, stratégiai nyugalom. Ez Nógrád. 

– hangsúlyozta. 

Palánki Ferenc mellett Pándy Piroskát, Ponyi Bélát is díszpolgárrá tüntették ki. 

Forrás: Nool.hu

A címlapképen Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök újraszenteli a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásából, valamint a hívek adományaiból, összesen több mint 100 millió forintból felújított Szent László-templomot Nyíregyházán 2019. december 1-jén.
MTI/Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre