Palánki Ferenc püspök: Európát elérte az Isten nélküli létezés állapota

Az Európában is egyre súlyosabbá váló keresztényellenes támadásokra reagálva Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök elmondta: a kereszténység többé már nem meghatározó tényező Európában, az emberek gondolkodását, valamint az értékekhez való ragaszkodását pedig a genderideológia megjelenése csak tovább erodálja.

Palánki Ferenc püspök Magyar Nemzetnek adott interjújában rámutatott: jóllehet a keresztényellenes megnyilvánulások gyakorlatilag Jézus Krisztus óta jelen vannak a világban, a 21. században a gonosz munkálkodásának köszönhetően – aki elhiteti, hogy ő nem létezik, ezért nincs bűn, ahogyan abszolút igazság sem – óriási káosz alakult ki, aminek következtében a közgondolkodás, így a kereszténység szerepe is megváltozott.

A megyéspüspök emlékeztetett: az EU vezetése akkor tette egyértelművé, hogy a kereszténység már nem képez számára alapvető értéket, amikor Isten nevét kihagyta a preambulumból.

Az egyre gyakoribbá váló, keresztények ellen irányuló támadások és az illegális migráció között komoly összefüggés lehet Palánki Ferenc szerint, hiszen az Európába érkező radikális muszlimok felfogása szerint nemhogy nem bűn, hanem még erény is elkövetni az ilyen agresszív cselekedeteket.

Az emberek gondolkodását, valamint az értékekhez való ragaszkodását még tovább erodálja a genderideológia, amely legalább olyan veszélyes, mint a nácizmus vagy a kommunizmus – ennek következtében pedig már nemcsak fegyveres, hanem szellemi és ideológiai üldöztetésről is beszélhetünk, amihez a különféle médiumok, illetve az internet is gyakorta asszisztál – húzta alá a katolikus püspök, aki az emeritus pápa szavait idézte: „Ma a tolerancia diktatúráját éljük, ahol mindent elfogadnak; egyedül azt tilos kijelenteni – és az egész diktatúra lényege is ez –, hogy létezik abszolút igazság, amit mi hívő emberek Istennek nevezünk.”

Forrás: Magyar Nemzet

 

A témában ajánljuk:

Emelkedett a bécsi terrortámadás halálos áldozatainak száma

Iratkozzon fel hírlevelünkre