Hárman lelték halálukat a felrobbant madridi plébánia romjai alatt

Legkevesebb három halottja van a tegnapi madridi robbanásnak. Az elpusztult épületrész a Virgen de la Paloma y San Pedro el Real plébániához tartozott. A fedél nélkül maradt emberek a közeli kávézókban kerestek menedéket – közölte az ACI Prensa híradása nyomán a Catholic News Agency.

Az összeomlott épület két szintjén az atyák lakrészei, illetve a plébánia és a Caritas által használt közösségi terek voltak kialakítva.

„Két atyát stabil állapotban kórházba szállítottak. Jelenleg keresik azt a laikus férfit, aki a robbanás pillanatában a társaságukban tartózkodott”– adta hírül a Madridi Egyházmegye.

Az egyházmegye jelentése szerint az egyik áldozatot, a 35 éves, négygyermekes David Santos Muñozt sikerült azonosítani, ő csupán segíteni ment át a plébániára.

A CNN szerint a másik áldozat egy 85 éves nő volt.

Nyolc sérültet is regisztráltak, közülük kettőt kórházba szállítottak.

Rubén Pérez atyát súlyos sérüléseket szenvedett, őt azonnal megműtötték.

A plébánia Twitter-üzenetében cáfolta a spanyol médiumok állítását, miszerint a pap meghalt a robbanásban.

Ferenc pápa még a szerencsétlenség napján üzenetet küldött, melyben együttérzését fejezte ki, és elmondta, imáiban hordozza az elhunytakat, a sebesülteket és családjaikat.

FRISSÍTVE Robbanás volt a madridi érsekség egyik épületében

José Luis Martínez-Almeida, Madrid polgármestere közölte: az épület azért égett hosszabb ideig, mivel a tűzoltók a további robbanások kockázata miatt nem kezdhették meg azonnal az oltást.

 

Kiemelt képünk forrása: Twitter/Jnxx251

Iratkozzon fel hírlevelünkre