Kilencven éves a Katolikus Karitász

Rendezvénysorozattal és figyelemfelhívó kampánnyal ünnepli 2021-ben megalakulásának 90. és újjáalakulásának 30. évfordulóját a Katolikus Karitász.

A Katolikus Karitász MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a segélyszervezet több évtizedes, rászorulókért végzett tevékenységét és felhívja a figyelmet a gondokkal küzdő családokra, valamint az idős, beteg emberekre.

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke úgy fogalmazott: „a leghatékonyabb tanúságtétel az, ha a szeretet tetteit visszük véghez”.

Hozzátette: a karitász Magyarországon 90 éve törekszik arra, minél több embert elérjen  szervezetten és intézményesen.

„Örömmel tekintünk vissza az elmúlt 90 évre, amelyből erőt merítve lelkesen folytatjuk tovább a szeretet szolgálatát.”

Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója ismertette: a jubileumi év tervezett programjai között szerepel 90 km-es gyalogos zarándoklat, szakmai konferencia, kiállítások, rajz-, fotó- és irodalmi pályázat, országos önkéntes találkozó és utcai rendezvények.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök beszél a 2021. évi egyházi támogatási felhívások megjelenésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2020. szeptember 29-én. Mellette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára látható. MTI/Vasvári Tamás