Keresztény Értelmiségiek: A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményükben józan belátásra buzdít és a közös felelősségre figyelmeztet.

Mint írták, az emberi kapcsolatainkat és közösségeinket a bizalom tartja össze, enélkül a társadalomban elidegenedés és káosz lenne úrrá.

Az egészségtudomány kutatói – köztük kiemelkedő magyar tudósok – megérdemlik a bizalmunkat, amikor a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag beadatását mérlegeljük.

A KÉSZ nyomatékosan felhívta rá a figyelmet, hogy a – gyakran önös politikai érdekekből származó – elbizonytalanító információk helyett, próbáljunk meg hinni és bizalommal lenni a tudósok jó szándékában és életet védő elköteleződésében.

„Nem elegendő ugyanis, ha csak az előírt óvintézkedések betartásával, maszkviseléssel és távolságtartással járulunk hozzá a járvány sikeres legyőzéséhez. Ahogy Ferenc pápa is felhívta a figyelmünket rá, az egyéni és kollektív felelősséget is szem előtt tartva

az oltás beadatása nem egy választható lehetőség, hanem erkölcsi kötelességünk, ami által saját magunkat, szeretteinket és környezetünket is sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk.”

„Ha nem akarjuk, hogy a mindennapjaink továbbra is az életveszélyről, a társadalmi és gazdasági károkról, a korlátozásokról szóljanak, akkor az élet védelmében és társadalmi felelősségünk tudatában arra kérünk mindenkit, hogy fogadja el a védőoltást és erre bátorítsa a környezetében élőket is”– zárta közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.

A pápa is előjegyeztette magát oltásra

Kampányt indít a magyar kormány az oltásra jelentkezés ösztönzésére

 

Forrás: MTI/OS

Iratkozzon fel hírlevelünkre