Ki kéne bogozni a koronavírust

koronavírus

Sajnos nincs bizonyíték arra, hogy aki átesett a fertőzésen, ne kaphatná el újra. Talán két-három hónapig védve van, de kábé nyolc hónapig – úgy néz ki – immunis lesz rá. Értik? Lapszemle.

Vitán felül áll, hogy a mutánsokkal valószínűleg elbánik a vakcina, kivéve a dél-afrikait, meg az amerikait és a szváziföldit meg a többit. Szerencsére Kínában már nincs fertőzött, igaz, egyre combosodik a járvány ott is – újra. Új-Zéland eközben sikerrel tört be a világpiacra a sauvignon blanc-típusú fehérborral.

A lakosság töredelmes része ódzkodik a vakcinától, és balhé van, ki melyik lépcsőben kaphatja meg, minél előbb. A rendőrség éberségét alig tudják kijátszani a vírustagadók, pedig nem vitatják, hogy a COVID-19 nagyon veszélyes tud lenni, aki pedig vitatja, az határozottan állítja, hogy ő nem vírustagadó. Jó hír, hogy a kínai oltóanyag hatásfoka 92,5 százalékos, ami leírva ennyi, de franciául 87-nek kell ejteni.

Húszezer önkéntesből eddig ketten számoltak be lefolyódugulásról közvetlenül a BioNTech vakcinával való beoltás után, 

így a maszkot tanácsos lenne hordani a szántóföldeken egyedül bandukolóknak is. Szerencsére Trump átesett már a fertőzésen és az elnökségen. Biden vélhetőleg biztonságban lesz a Fehér Házban, mert oda azért mégsem mászkálnak be annyian, mint az angyalföldi Tescóba. A trumpisták szerint a maszkot csak azért hordja még alvás közben is, mert sokkal fiatalosabb tőle a kinézete. Ez persze csekély hatással bír a hazai gimnazisták további digitális oktatására, amit még majd eldöntenek; a mentőst pedig, aki beoltatta magát, nagyon megszólták. Ronda dolog.

Jut eszembe, a múltkor rájöttem, miért olyan ismerős mindenki maszkban. Mert tök úgy néz ki benne a nép, mint a Harry Potterben a Voldemort. Annak se volt orra.

Szóval, kattintgatok, vedelem a híreket, sajnálom a többségében idős krónikusokat és várom ennek az egésznek a végét. Ebben a kérdésben egyetértek mindenkivel.

Addig is: nem tudja valaki, hol lehet most akciósan kapni 30 százalékos tejfölt?

 

Mészáros József

A szerző további írásai itt érhetők el.

Ojtunk és renitenskedünk

Uniós filmművészet: másfél óra Orbán-horror

Iratkozzon fel hírlevelünkre